Cu câteva zile în urmă, într-un articol publicat în Ținta on-line vă aduceam în atenție câteva aspecte din cadrul caracatiței ISCIR, condusă de slătineanul Ionel – Emanuel Oproiu, unul dintre oamenii de bază ai grupării Gigel Știrbu – Delimano. Tot în acel articol precizam că în cadrul acestei instituții vor veni organele de control, care vor ancheta toate ilegalitățile făcute până la această oră.

Bomba de azi este faptul că odată cu venirea comisiei de anchetă, Oproiu s-a îmbolnăvit subit de covid și a intrat în concediu medical! Acuzațiile aduse atât de publicația noastră, cât și cele apărute în presa națională s-au dovedit a fi reale în totalitate și inevitabil urmează destituirea din funcție și un posibil dosar penal. Înainte cu o săptămână de tragicul eveniment de la Crevedia, ISCIR a depus la registratura Ministerului Economiei și a adus și la cunoștința șefului caracatiței o adresă semnată de toți angajații prin care îi cer ministrului să ia măsuri urgente de reorganizare a instituției.

În memoriul respectiv, în mai multe rânduri se specifică lipsa de personal, cât și faptul că mai multe persoane sunt și pensionari, de exemplu în domeniul nuclear sunt doi angajați pensionari, iar la structura de supraveghere a pieței sunt doar doi angajați, dintre care unul pensionar.

Ionel – Emanuel Oproiu avea cunoștință despre toate aceste probleme, cât și altele care au fost semnalate, dar pentru el era mai importantă funcția și drept urmare se ocupa mai mult de jocuri politice , în speță de distrugerea Organizației PNL Olt. În loc să încerce rezolvarea celor semnalate, își petrecea mai tot timpul în compania unei domnișoare atrăgătoare, angajată pe o funcție bine plătită în cadrul ISCIR și care semna condica de prezență doar la sfârșitul lunii, pe toate zilele lucrătoare. Mai puțin ne interesează viața amoroasă a șefului caracatiței, dar mult mai interesantă ni se pare susținerea pe care o arată fostului primar al orașului Balș, Mădălin Teodosescu – Ady, care a ajuns mare șef, inclusiv peste cazanele de țuică.

Nici acum, în ceasul al doisprezecelea, când există atâtea probleme, lupta politică nu a fost abandonată și chiar azi a avut loc o întâlnire ce se dorea a fi secretă între prefectul Delimano, fostul primar Mădălin Teodosescu și alte câteva persoane, pentru a pune la punct o nouă strategie politică prin care se încearcă distrugerea în totalitate a Organizației PNL Olt.

Nu știm unde a avut loc masa și felicitările, dar știm că fostul primar al Balșului nu a venit cu mâna goală. A adus ceva direct de la cazan.