Poate că mulți dintre cei care citiți acest titlu vă gândiți că este vorba despre o amărâtă de mâță pe care atunci când eram copii o aruncam în sus pentru a vedea dacă chiar cade în picioare. Greșit! Este vorba despre Mircea Ungureanu, un fost șofer la o societate de construcții, ce peste noapte a devenit multimiliardar, cunoscut în cercurile de afaceri sub numele de „Pisicu” datorită abilităților sale de a se strecura neobservat în timpul vânătorii banilor publici.

Figură controversată în grupul constructorilor slătineni, Pisicul a dovedit că relațiile de prietenie cu oamenii politici și mai ales comisioanele consistente pe care le oferă la lucrările obținute pe căi oculte nu fac nimic altceva decât să-i umfle conturile firmei.

Tandemul Pisic- Andrei Iordache

În anul 2008, actualul manager al Spitalului Județean Slatina, Andrei Iordache, era manager la Spitalul de Pneumoftiziologie Scornicești și încheie cu numai un an înainte să fie demis un contract de 770.985,67 lei cu societatea ROXANA MIRANLIV SRL, pe o perioadă de două luni de zile. La acest contract mai adaugă un act adițional în valoare de 351.637,90 lei, totul în prevederea „reparații curente”.

În același an de grație 2008, societatea administrată de Pisicu mai primește cadou alte două contracte în valoare de 300.927,14 lei, tot de la managerul Andrei Iordache, cu toate că Spitalul din Scornicești avea numai datorii către DSP Olt de peste 1.700.000 lei. Imediat ce a ajuns manager la Spitalul Județean Slatina, același Andrei Iordache, potențial candidat la funcția de primar al municipiului Slatina din partea PSD, desființează o parcare, pentru a construi alta de numai 14 miliarde de lei vechi, lucrare executată de firma de casă SC ROXANA MIRANLIV.

Pisicul cu lipici la banul public

Despre licitațiile câștigate de Mircea Ungureanu putem să publicăm materiale câteva luni de zile de aici înainte în ziarul „Ținta.” Zeci de miliarde de lei intră lunar în conturile firmei și firmelor paravan conduse de acesta. În comuna Băbiciu, condusă de un primar ce se crede mare șmecher, deși firma OLD NEW CONSTRUCT, aparținând tot Pisicului, a avut prețul cel mai mare din ofertă – 1.746.045,09 lei, o comisie fantomă de licitație l-a declarat câștigător pe lucrări de asfaltare.

În localitatea Șerbănești, Mircea Ungureanu a luat tot ce se putea lua, asfaltări, reabilitări și construcții. O licitație cu mari lacune a fost demarată în urmă cu câteva luni în comuna Poboru, cu o valoare de aproximativ 100 de miliarde de lei vechi și cine credeți că a câștigat-o? Tot Pisicu! Și la Corabia are lucrări de alte zeci și zeci de miliarde de lei și tot aici cine credeți că se ocupă de reabilitarea Cetății Sucidava?

Nu mai vorbim în acest număr de marele tun tras la UPU Slatina și nici de lucrările de asfaltare din alte șase localități, pentru că altceva vrem să vă arătăm.

IMG_4049 DSCF5768

În cercurile băieților șmecheri din Slatina se aude tot mai mult pronunțat numele procuroarei șefe. Toți șoptesc imediat și numele lui Mircea Ungureanu, care a lăsat să se înțeleagă că între el și Kovesi există o veche prietenie, cei doi cunoscându-se cu ani în urmă într-o vacanță la Cann. După această vacanță au mai urmat și altele – pe coasta de Azur, în Maldive și în urmă cu puțin timp în Dubai. Nu știm cât de reale sunt aceste lucruri, dar așa vorbește lumea și mai ales prietenii lui Mircea Ungureanu.

Despre alte prietenii cu politicieni din Olt, cu directori ce îi dau lucrări pe bandă rulantă știm și avem dovezi, Pisicu fiind văzut de foarte multe ori în compania directorului APDRP Craiova, Dorel Stăicuț, omul care de cele mai multe ori direcționează banul public către firmele sale.

Tot pe filiera lui Dorel Stăicuț a intrat și nababul din Vitomirești, primarul Robert Rotea, prietenul de suflet și de afaceri al Pisicului, acesta ajungând să petreacă mai mult timp în birourile societății decât în cel al primăriei.

Alte zeci de miliarde au plecat și din comuna Vitomirești spre conturile SC ROXANA MIRANLIV SRL, iar para – îndărătul s-a concretizat în mașini de lux, vacanțe exotice și apartamente în Craiova și București.

În numărul viitor vom prezenta un nou material ce se referă strict la afacerile Pisicului cu primarul pesedist din Corabia, Iulică Oane.

Cum ar zice Dan Diaconescu, citiți ziarul nostru, că nici nu știți ce pierdeți!