DSC_0609DSC_0616DSC_0616DSC_0674DSC_0672DSC_0664DSC_0655DSC_0645DSC_0643DSC_0638DSC_0621DSC_0604DSC_0679DSC_0597DSC_0597

 

,,Investim pentru a sprijini dezvoltarea noilor rețele de bandă largă, spune Valerio Battista, CEO-ul Grupului Prysmian

Slatina este un pilon important în seria de investiții globale ale Grupului, cu o valoare de 250 milioane de euro pe o perioadă de 3 ani

Slatina, 13 iunie 2017 – Grupul Prysmian, lider mondial în industria de cabluri şi sisteme electrice și de telecomunicații, a inaugurat , la Slatina, cea mai mare fabrică a sa de cabluri de fibră optică din Europa, reprezentând o investiție de 25 de milioane de euro. Această nouă fabrică face parte din seria investițiilor Grupului Prysmian în fabrici de cabluri de fibră optică și electrice, în valoare de 250 milioane de euro pe o perioadă de trei ani, la nivel global. Cu o capacitate anuală de producție de peste 8 milioane kilometri de cablu de fibră optică, fabrica din Slatina este una dintre cele mai mari de acest tip și utilizează cele mai avansate tehnologii industriale și know-how, oferindu-i capacitatea de a răspunde cererii tot mai mari de cabluri optice la nivel mondial, pentru implementarea de noi rețele de telecomunicații de mare viteză.

La ceremonia de inaugurare au participat Mihai Tudose, Ministrul Economiei, E.S. Marco Giungi, Ambasadorul Republicii Italiene în România, Valerio Battista, CEO al Grupului Prysmian, Philippe Vanhille, Senior Vice President Telecom Business Prysmian Group, Francesco Fanciulli, CEO pentru Regiunea Europei Centrale şi de Est, precum și importanţi reprezentanți ai autorităților din județul Olt, lideri ai comunității de afaceri locale și internaționale, parteneri de afaceri și alți oficiali ai companiei, în total peste 150 de participanți.Din partea autorităților județului Olt au participat prefectul Silviu Neacșu, președintele Consiliului Județean Olt- Marius Oprescu și primarul Municipiului Slatina – Emil Moț. Între invitați a fost și managerul general ALRO SA – Gheorghe Dobra.

 

În calitate de lider mondial în această industrie, suntem ferm angajați să susținem nevoile guvernelor și operatorilor de telecomunicații pentru dezvoltarea de noi rețele de bandă largă, continuând să investim în capacitățile de fibră optică și cabluri, precum și în noile tehnologii și know-how”, a spus Valerio Battista, CEO Prysmian Group. „Am fost implicaţi în proiecte în întreaga lume şi aducem acestei noi fabrici calitatea de necontestat a produsului nostru, împreună cu toată experienţa dobândită până acum. În dezvoltarea infrastructurii strategice, cum ar fi rețelele de telecomunicații, calitatea și fiabilitatea sunt esenţiale. Prysmian s-a dovedit a fi în măsură să satisfacă aceste cerințe”, au spus cei din conducerea unității.

În ultimii 5 ani, Prysmian a investit aproape 60 de milioane de euro în România pentru a dezvolta noi capacități la fabrica din Slatina, punând bazele care vor permite țării să devină un centru european de excelență și inovare pentru cablurile optice, precum și un centru tehnologic de vârf pentru cabluri de înaltă și medie tensiune de transmitere a energiei electrice.

Noua fabrica de la Slatina se întinde pe o suprafață de aproximativ 28.000 m², are un design modular, care poate fi ușor extins în cazul în care ar fi nevoie. Este amplasată în interiorul noului parc industrial Slatina Milcov, din a cărui suprafață disponibilă aproape 40% a fost achiziționată de Prysmian în 2015, ajungând la o suprafață totală de aproximativ 110.000 m². Construcția a început în octombrie 2015 și a durat 11 luni, iar producția urmează să înceapă în iunie 2017. La Slatina, aproape 1.000 de angajați Prysmian produc cabluri optice și electrice, 80% din produse fiind exportate în întreaga lume. Atenția Grupului față de România oferă țării oportunitatea de a se afla în centrul unei industrii puternice din punct de vedere tehnologic, cu produse extrem de competitive.

 

Suntem interesați să facem din Slatina un centru major de excelență pentru industria de cabluri optice și cablaje pentru domeniul energetic, iar inaugurarea celei de-a doua fabrici în această locaţie reconfirmă angajamentul nostru, în timp ce parteneriatul solid cu autoritățile locale și naționale oferă perspective şi mai bune pentru viitoarele investiții. Există două componente deosebite cu care ne mândrim: echipa cu înaltă calificare și echipamentele de ultimă generație. De aceea produsele Prysmian din Slatina au o valoare adăugată semnificativă”a concluzionat Valerio Battista, CEO Prysmian Group.

Dimensiunea operațiunilor sale face din Prysmian nu numai un contribuabil major la bugetul local și de stat, ci și unul dintre cei mai mari angajatori locali și o forță semnificativă în modelarea competențelor resurselor umane disponibile în regiune. Mai puțin cunoscute, dar la fel de importante, sunt locurile de muncă create indirect, în domenii precum transportul şi logistica, precum si  faptul că Prysman este un cumpărător important de materii prime locale, de la o multitudine de furnizori. În plus, în 2015, Prysmian a lansat „Academia de Inginerie” din Slatina, o inițiativă care ajută la formarea și dezvoltarea de resurse umane înalt calificate la nivel local, încurajând know-how-ul, inovația și expertiza de vârf.

Grupul Prysmian este lider mondial în industria de cabluri si sisteme electrice și de telecomunicații. Cu o experiență de aproape 140 de ani, vânzări de peste 7,5 miliarde de euro în anul 2016, 21.000 de angajați în 50 de țări și 82 de fabrici, Grupul este puternic poziționat pe piețele de înaltă tehnologie și oferă cea mai largă gamă de produse, servicii, tehnologii și know-how. Acesta activează pe segmentele de cabluri subterane și submarine și sisteme de transmitere și distribuție a energiei electrice, cabluri speciale pentru aplicații în numeroase și diverse sectoare industriale, și cabluri de medie și joasă tensiune pentru sectorul construcțiilor și infrastructurii. Pentru industria telecomunicațiilor, Grupul produce cabluri și accesorii pentru serviciile de transmitere de voce, video și date, oferind o gamă completă de fibre optice, cabluri optice și de cupru și sisteme de conectivitate. Prysmian este o companie publică, listată la Bursa de Valori Italiană în indexul FTSE MIB.