Credeam că prietenul meu, primarul comunei Studina, Marian Vasile, se află în concediu pe litoral, pe perioada campaniei electorale. Așa cum îl știm, și mai ales la câte lucruri bune a făcut pentru localitatea pe care o conduce, prezența lui nu mai era necesară în comună nici chiar în ziua votării. Chiar dacă nu obținea un rezultat de sută la sută din intenția de vot, alegerile pentru cel de al patrulea mandat de primar le câștiga în mod cert.

Ceea ce m-a uimit seara trecută a fost un anunț făcut pe rețelele de socializare atât de primarul Marian Vasile, cât și de fostul candidat PNL la Primăria Municipiului Slatina, măscăriciul Delimano. Stupoare! Acest individ a ajuns să fie șeful de campanie al primarului Marian Vasile! Incredibil cum măscăriciul alungat din Slatina, din sediul PNL chiar de foștii săi adepți, revine în politica Oltului pe post de șef de campanie!

Refuz să înțeleg rostul măscăriciului și implicarea lui în susținerea primarului Marian Vasile, pentru că acesta este doar o nulitate cu aere de mare jurnalist, ce se bâlbâie pe posturile de televiziune și face spume la gură când nu îi ies afacerile personale.

Trecutul individului este la fel de dubios ca și persoana și ținem să le reamintim locuitorilor comunei Studina că în urmă cu vreo douăzeci de ani, pe când era tot șef de campanie la primarul pesedist al municipiului Slatina, a dispărut din peisaj, furând din primărie două laptopuri, instalația de sonorizare din sala de consiliu și câteva sute de milioane de lei, cu care trebuiau plătite materialele electorale ale primarului de atunci, Gheorghe Păunescu.

Pentru o scurtă perioadă a fost candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Slatina, reușind să-l păcălească atât pe președintele Liviu Voiculescu, cât și întreaga conducere municipală. Și aici a încercat să își arate vechile metehne de golan de pe malul Oltului, așa cum îi place să se autointituleze și finalul a fost tragicomic. A devalizat cardul dat de președintele Liviu Voiculescu pentru cheltuieli mărunte, cum ar fi combustibil pentru autoturismu-i personal, consumație în diferite baruri, la întâlniri cu prietenii și materiale promoționale. Și mai mult decât atât, a încercat să negocieze un aranjament cu PSD.

Delimano, din punct de vedere al averii personale, al afacerilor și al realizării profesionale este un sărăntoc ce urma să se vândă atât pe el, cât și întreaga Organizație a PNL Slatina pe suma de 50.000 de euro. Această sumă de bani urma să-i fie plătită la începerea campaniei electorale de către PSD, dacă rămânea candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Slatina și să dispară în cartierul Ferentari, din București, pe unde își face veacul cel care îi place să spună ,,sunt golan crescut pe malul Oltului”. Reapariția lui neașteptată în peisajul destul de colorat al politicii din Olt nu este decât foamea ce îi mistuie stomacul. Încercările lui de a intra în gașca PNL ce se poziționează împotriva președintelui Liviu Voiculescu și al actualei conduceri a organizației județene sunt deja sortite eșecului și niciodată peneliștii din Olt nu vor accepta ca acest golan să ocupe locul doi pe listele de deputați, așa cum i-a promis mentorul său, deputatul răspopit Gigel Știrbu.

Până la sfârșitul campaniei electorale, îl avertizăm pe primarul Marian Vasile să nu îl lase singur pe golan prin birourile primăriei, pentru că acesta este în stare să fure și hârtia igienică din toalete și să o folosească pe post de șervețele! Oricum, o mare greșeală din partea primarului Marian Vasile să aducă în plină campanie electorală circul în localitatea Studina!