În noaptea asta, m-am enervat din nou văzând ceea ce se întâmplă în orașul Slatina. În urmă cu două zile, o păsărică mi-a șoptit despre o acțiune strict secretă ce urmează a fi făcută pe raza municipiului Slatina de către trupele speciale, cunoscute dumneavoastră sub denumirea de mascați, în colaborare cu jandarmii și poliția. De la început acțiunea mi s-a părut a fi una fără niciun fel de efect, iar timpul pierdut de către cei implicați este plătit din banii noștri, ai contribuabililor conștiincioși. Timp de două zile am urmărit discret acțiunea, am văzut mobilizarea de forțe și am constatat că efectul este zero!

De trei zile instituțiile Ministerului de Interne mai sus menționate sunt băgate în dispozitiv de supraveghere într-o anume zonă a Slatinei și au ca obiectiv pur și simplu paza unor țigani. Echipajele sunt plasate la distanța stabilită prin lege de locuința țiganilor, iar țiganii păziți ce credeți că făceau în această seară – grătar, se distrau și chiuiau, în timp ce siguranța chefului era asigurată de către Ministerul de Interne!

Este greu de înțeles cum din dorința de a-și păstra scaunul comod și funcția, anumite persoane din conducerea IPJ Olt pot să cadă în capcane întinse de către un grup de țigani. Tot acest dispozitiv a fost pus în mișcare numai pentru că au avut loc niște amenințări verbale între câțiva țigani. Ce ar însemna ca mâine să meargă la comandantul IPJ Olt vreo douăzeci de locuitori ai județului și să spună că vecinii i-au amenințat cu bătaia, i-au amenințat cu moartea sau mai știu eu ce! Pe principiul celor întâmplate în Slatina ar trebui formate imediat echipaje mixte și plasate în fața curților celor care reclamă, pentru a-i apăra?

Oameni buni, haideți să fim serioși și să nu ne mai batem joc de banii celor care plătesc taxe și impozite și mai ales să nu ne mai batem joc de angajații Ministerului de Interne pe care să îi supunem la tot felul de umilințe și miștocăreli din partea unor indivizi certați cu legea!

Am destule surse de informare, în diferite medii și pot să vă spun că această acțiune, care de fapt este un fel de comedie, face o gaură în bugetul statului de peste zece mii de lei zilnic! Nu sunt eu în măsură să dau indicații cum să acționeze specialiștii din conducerea IPJ Olt, dar nu trebuie să întinzi prea mult coada pisicii, pentru că poți rămâne cu ea în mână! Avem un precedent în București și este posibil ca în curând cineva din IPJ Olt să cânte la… pian, în ritm de pensionări ale protejaților și ore suplimentare de noapte, cu… sublime absențe.