FB_IMG_1503303597423FB_IMG_1503303612341

Pe surse, am aflat că uremază să fie inițiat de către primarul Slatinei, Emil Moț, un proiect de hotărâre prin care municipiul Slatina va beneficia de piste speciale pentru deplasarea animalelor. Acest proiect de hotărâre este foarte benefic pentru locuitorii municipiului și mai ales pentru conducătorii auto localnici sau aflați în tranzit.

Zilnic, din partea de jos a orașului, de lângă Dealul Grădiște, pleacă vaci, cai, porci și fel de fel de alte orătănii ce se deplasează haotic pe străzile orașului, încurcând circulația. Pentru a fi evitate evenimentele rutiere neplăcute, animalele vor fi îndrumate de către polițiștii locali să facă deplasarea pe pistele amenajate special pentru ele.

Această inițiativă vine în urma unei alte inițiative, prin care s-a specificat oficial că animalele, în special caii găsiți umblând brambura pe străzi, vor fi ridicați de către polițiștii locali și vor fi duși la Herghelia de la Brebeni. Pentru recuperarea animalelor, proprietarii urmau să plătească o amendă și costurile de întreținere.

Din păcate, acest proiect nu a putut fi pus în practică, pentru că niciun angajat al Poliției Locale nu are cunoștințe de călărie. Totodată, investiția în șei și harnașamente ar fi fost neoportună.

Noua inițiativă a primarului Emil Moț este salutată de către toți locuitorii municipiului Slatina, pentru că zice o vorbă din popor ,,Chelului îi mai trebuie tichie de mărgăritar.