Câteva sute de localnici au blocat azi accesul în localitate al trupelor de desant ale jandarmeriei pesediste, cât și al reprezentanților DSVSA Olt. Azi urma să fie omorâți toți porcii din comună, pentru că așa vor mușchii șobolanului roșu, director la DSVSA Olt, Veronel Bolborea. Bineînțeles că el nu a avut curaj să apară în fața locuitorilor și să le explice de ce vrea să le omoare porcii. Pe sursele noastre am aflat că mâine dimineață efective sporite de jandarmi, având asupra lor butelii cu gaze lacrimogene sprijiniți și de trupe de mascați, vor lua din nou cu asalt localitatea Rusănești.

În premieră, vă prezentăm cu toate că au un circuit secret, documentele totale referitoare la planul de măsuri ce trebuia pus în aplicare pe raza județului Olt încă din luna august.

Pentru a proteja fondurile de vânătoare ale prietenilor, și mai ales pe cele ale baronilor locali, șobolanul Veronel Bolborea nu a pus în aplicare acest plan de măsuri și efectiv poartă cea mai mare vină pentru apariția pestei porcine în județul Olt.

Acest individ dubios are legături politice cu aparținătorii fondurilor de vânătoare și pe această cale somăm Comitetul Pentru Combaterea Pestei Porcine Africane constituit în județul Olt, sub coordonarea directă a prefectului Silviu Neacșu să facă publice numele posesorilor de fonduri de vânătoare și modul în care au fost puse în aplicare aceste măsuri.

Dacă acest lucru nu va fi făcut public, ne vedem nevoiți să sesizăm DNA pentru că noi considerăm că acest comitet în totalitate este posibil să fi avut o activitate infracțională.