În iunie 2014, după ce a stat în funcție peste 20 de ani, Marin Dobre se pensiona din postul de secretar general al județului Olt. Imediat, în locul său, susținut de fostul președinte al Consiliului Județean Olt, actual senator PSD- Paul Stănescu și deputatul PSD- Dan Ciocan, la Consiliul Județean a venit Gabriel Buleteanu.

Până în acel moment ocupase diferite funcții în cadrul Primăriei Municipiului Caracal, unde împreună cu fostul primar Gheorghe Anghel și mai mulți angajați formase o caracatiță de tip mafiot ce a devalizat bugetul local cu mai multe milioane de euro. În urma cercetărilor penale și a finalizării acestui dosar, tot lotul de mafioți a fost trimis în judecată.

Din acest moment considerăm că nu este normal ca un individ asupra căruia planează suspiciuni grave de corupție să ocupe funcția de secretar general al județului Olt și să își pună semnătura pe documente importante ce privesc direct întregul județ.

Într-un alt dosar privind aceeași caracatiță din cadrul Primăriei municipiului Caracal instanța a hotărât pentru toți cei implicați multiple condamnări la închisoare cu executare.

Chiar dacă Gabriel Buleteanu are susținere politică pentru această funcție și face jocul de interese al șefilor direcți, în mod normal, până la finalizarea dosarului, trebuie să fie suspendat sau să se autosuspende din această funcție importantă. Ei bine, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că printre persoanele care şi-au însuşit sume necuvenite din acest circuit ilegal s-ar fi numărat şi Gabriel Buleteanu, care a deţinut, în perioadă cercetată de procurori, funcţia de șef al Serviciului Juridic – Contencios din cadrul Primăriei Caracal.buleteanu

Citind declarația oficială de avere a lui Gabriel Buleteanu, observăm că este unul dintre cei mai săraci funcționari ai Consiliului Județean Olt. Nu posedă decât o garsonieră cumpărată în 2006, în municipiul Craiova, pe care o închiriază cu suma de 450 de euro anual (crede cineva acest lucru?). Deține un autoturism Opel Astra cumpărat în 2009.

Referitor la soția acestuia, Maria Cristina Buleteanu, se observă schimbări importante în funcțiile deținute. Până în 2016 a lucrat la BCR și în paralel la Primăria Teslui, în funcția de consilier superior. Din anul 2017 o găsim pe funcția de inspector superior la AJFP Olt și în continuare consilier superior la Primăria Teslui. Alte bunuri sau alte venituri în afară de cele salariale nu mai sunt declarate oficial.

Sursele noastre de informare încă neverificate în totalitate fac referire la o vilă pe numele unei rude în municipiul Caracal, o casă de vacanță într-o stațiune din județul Vâlcea și un apartament cu trei camere în municipiul Craiova, tot pe numele unor apropiați.

Așteptăm cu interes să vedem dacă Gabriel Buleteanu se va autosuspenda sau va fi suspendat din actuala funcție deținută în conducerea județului Olt.