18622445_1230731660387735_7507900252064736288_n 18664377_1230731543721080_5256321459097425601_n 13246324_897805803680324_4018028430545093715_o

Am stat mult să mă gândesc înainte de a scrie acest articol. Un lucru care m-a determinat este lipsa de profesionalism a unor așa-ziși jurnaliști olteni făcuți nici cel puțin la apelul bocancilor. Din dorința de senzațional se agață de orice rahat de comunicat din partea Poliției, Parchetului sau ISU Olt. Dintr-un rahat încearcă să facă bici, ce niciodată nu o să pocnească. Nu investighează și nu aprofundează comunicatele de presă, nu cunosc legislația în vigoare și nu se documentează cel puțin din trei surse, așa cum cere deontologia de jurnalist de care ei nu au auzit până acum.

Duminica trecută, pe proprietatea personală a fostului director al Ansamblului Profesionist ,,Doina Oltului, Costinel Alecsandrescu, s-a întâmplat o tragedie. Un băiat în vârstă de 15 ani, împreună cu un prieten, a intrat fără niciun fel de aprobare pe proprietate, escaladând un gard și au dorit să facă baie într-un lac natural, populat cu pește de către proprietar, pentru uzul personal și al prietenilor ce-i vin în vizită. Lacul natural ce are o suprafață de aproximativ 20m/20m  și o adâncime de peste 4 m nu se pretează scăldatului, fiind acoperit cu mătasea broaștei și cu nuferi. Precizăm că lacul nu este deschis niciunei forme de pescuit sportiv. Copiii au găsit pe malul lacului o barcă, s-au urcat în ea și au început să se joace și să vâslească pe lac. În acest moment au fost văzuți de către un vecin, care a strigat la ei și a întrebat cum au intrat la lac. Mai mult, acesta le-a cerut expres să părăsească proprietatea lui Costinel Alecsandrescu, știind că în acel moment nu se afla nimeni acasă. Copiii nu au înțeles acest lucru și în timpul plimbării cu barca, unul dintre ei s-a dezechilibrat, a căzut în lac și neștiind să înoate s-a produs tragedia. Cu toate încercările echipajului SMURD sosit la fața locului, copilul nu a mai putut fi salvat.

Referitor la articolele tendențioase apărute în media din județul Olt, vreau să le adresez ziariștilor câteva întrebări:

Dacă acei copii intrau pe proprietatea lui Costinel Alecsandrescu fără aprobare, intrau în casă, băgau un cui în priză și se curentau, tot el era vinovat?

Dacă acei copii intrau și erau mușcați de câinii de pază, cine era vinovat?

Și întrebări ar putea fi mai multe, dar sunt sigur că la puținii neuroni pe care îi posedă acești jurnaliști, nu îmi vor putea da niciodată un răspuns.

Ei nici cel puțin nu știu unde se află această proprietate, cum arată această proprietate și nu au văzut lacul decât în pozele trimise de ISU.

Am observat că și acum, la trei zile după tragedie, tot încearcă să arunce cu noroi în Costinel Alecsandrescu și parcă se bucură că a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Ce drak de ucidere din culpă, când propiretatea mea este încălcată fără permisiune? Niciunul dintre marii deontologi ai jurnalismului oltean nu a căutat să găsească latura umană a lui Costinel Alecsandrescu față de această tragedie. Imediat ce a aflat despre tragedie, proprietarul, cu toate că se afla la câteva sute de kilometri de locuință și avea în derulare un contract, a venit și s-a ocupat de toate cele creștinești privind înmormântarea tânărului. Ce nu mai știu acești jurnaliști deontologi este faptul că părinții copilului au lucrat contra cost, bineînțeles, de foarte multe ori, pe proprietatea lui Costinel Alecsandrescu și niciodată nu au avut ce să îi reproșeze.

Ar mai fi multe de scris despre latura creștină a proprietarului, dar în aceste momente grele consider că este de ajuns.