Unul dintre proiectele de suflet ale actualului primar al Slatinei, Emil Moț, începe să prindă contur, iar în toamna acestui an slătinenii vor avea un nou loc de plimbare. Va fi o zonă nouă, cu o arhitectură aparte, în care actualul expoparc din partea de jos a orașului va fi unit cu esplanada, iar priveliștea creată va fi una spectaculoasă.

Noua esplanadă va cuprinde patru rânduri de alei pietonale, două zone cu fântâni arteziene, treizecișiuna de bănci stradale, doisprezece bănci cu jardieniere și zece suporți de biciclete. Ca zonă verde vor fi plantați șaptezeci și unu de arbori, realizându-se un loc modern, plin de verdeață și culoare, o adevărată oază de petrecere a timpului în aer liber.

În ultimele zile lucrările au fost intensificate și a început plantarea arborilor. Constructorul care a câștigat licitația, a cărei valoare se ridică la aproximativ nouă milioane de lei, fără TVA, ne-a declarat: ,,Nu este vorba de o întârziere deoarece din cauza situației din țară a fost un ordin de sistare, iar lucrările au fost reluate. Termenul de finalizare este toamna anului 2021 și am certitudinea că vor fi finalizate în totalitate. Știu că slătinenii sunt nerăbdători să vadă lucrarea realizată, pentru a se putea bucura de ea.