Niciodată 20170626_163702nu am fost un fan al actualului senator de Olt și președinte al Organizației PSD Olt Paul Stănescu. De-a lungul anilor, l-am sprijinit în unele acțiuni sau l-am înjurat deschis atunci când am considerat că a greșit.

Cu toate aceste lucruri bune și rele, unele șterse cu buretele, am păstrat o relație amiabilă și pot să spun că este unul dintre puținii politicieni care îți răspunde la telefon sau la un SMS.

Sub conducerea senatorului Paul Stănescu și a întregii echipe PSD, județul Olt a obținut cel mai bun rezultat al alegerilor parlamentare în 2016. Acest rezultat trebuia să fie într-un fel răsplătit de către conducerea centrală a PSD în momentul formării guvernului cu o serie de oameni care urmau să primească funcții de miniștri, secretari de stat, funcții importante în guvern. Cu toate că la început am avut numiți doi miniștri – pe celebrul Florin Iordache (Ciordache), ministrul Justiției și Florin Jianu, la IMM -uri, în nici două luni de zile aceștia și-au dat demisia, ambii în momentul în care se încerca impunerea nenorocirii de Ordonanța 13. În scurt timp, am pierdut și secretarii de stat, așa că ,,Oltul puternic” a rămas ca un invalid într-un cărucior cu rotile. În plină campanie electorală, la o discuție particulară, l-am întrebat pe Paul Stănescu dacă în cazul formării Guvernului PSD – ALDE are de gând să ocupe un post de ministru: ,,Nu mă duc cu acest gând, pentru că știu ce înseamnă să fii ministru și știu cât este de muncă. ÎI voi susține pe alți colegi ai mei și voi încerca să fac ceva pentru județul nostru și pentru locuitori. Dacă PSD nu își va menține promisiunile, o să îmi dau demisia din funcția de senator.” Acest răspuns am crezut la vremea respectivă că este doar o decizie de moment, asupra căreia o să revină atunci când se va ivi o ocazie.

Guvernul a picat, ucis chiar de către cei care l-au născut și în prima conferință de presă după începerea scandalului intern al PSD am văzut un Paul Stănescu schimbat, ce încerca să nu își arate pe față dezamăgirea. Nu am vrut să îl pun în dificultate, cu toate că aveam să îi pun două întrebări referitoare la relația pe care o are cu Liviu Dragnea. Am înțeles destule lucruri din răspunsurile date la întrebările puse de colegii mei. Relația începuse deja să se altereze. La o întrebare, Paul Stănescu a spus răspicat că este destul de probabil ca în viitorul guvern să aibă un post de ministru. Nu am vrut nici atunci să îl contrazic, pentru că răspunsul a venit la mai puțin de o săptămână, când senatorul Paul Stănescu a dorit să precizeze că nu va face parte din viitorul guvern.

Azi, în Comitetul Executiv al PSD în care a fost votată propunerea pentru premier în persoana lui Mihai Tudose, senatorul de Olt, Paul Stănescu, a fost unul dintre cei patru lideri care s-a abținut la a-i da girul.

Aș putea să spun câteva cuvinte despre serviciile secrete și despre acoperiții din politică, dar nu este momentul. Un lucru estre destul de știut: în momentul în care flerul tău de politician îți spune că ești pe cale să faci o greșeală, ai două variante – ori îți iei măsuri de precauție pentru ca mai târziu să nu ți se poată imputa nimic, ori persiști în greșeală și poți deveni doar o amintire politică.

Azi, Paul Stănescu a dovedit că are stofă de politician și știe să își joace cartea așa cum trebuie. A dovedit că nu i-a uitat pe cei care l-au trimis cu votul lor în Parlament. Timpul îi va da dreptate!

Pentru gestul de azi, eu nu pot să îi zic decât,,Respect, domnule senator Paul Stănescu!

George Radu