Ceea ce se întâmplă în ultimul timp în Organizația PNL Olt pare un scenariu la care lucrează marele George Lucas, scenaristul filmelor SF. Mai precis, vrem să vă arătăm personajele principale: președintele Organizației PNL Olt – Liviu Voiculescu – Han Solo, deputatul Gigel Știrbu – Darth Vader, Ana Ciaușu – Prințesa Leia, Ivana Vali – Chewbacca, Ionuț Comănescu, ex președintele TNL Olt – robotul tâmpit C-3PO, președintele Organiației PNL Slatina – Florian Dumitrescu – Jar Jar Binks, luptătorii Sith – armata pesedistă din județul Olt, locuința lui Han Solo din Cungrea – Baza Rebelă și nu în ultimul rând BMW Seria 7 aparținând acestuia – nava spațială Șoimul Mileniului.

Restul personajelor care nu apar în acest episod vor fi în atenția noastră în următoarele episoade.

Rebeliunea

După ce a scăpat de urmărirea vânătorilor de recompense, Han Solo s-a erijat în principalul oponent în fața luptătorilor Sith, totul fiind doar o perdea de fum ce urma să mascheze adevăratele lui apucături. Călare pe Șoimul Mileniului, a colindat galaxia PNL în lung și în lat pentru a găsi noi adepți, cu ajutorul cărora să îl îndepărteze de la putere pe lordul Darth Vader, pentru a putea controla regatul politic și mai ales pentru a-și asigura o poziție de conducere intangibilă în viitorul Consiliu Jedi.

După îndelungate negocieri, mită dată în credite stelare și jocuri cu miză mare, a trecut în Next Level și a organizat o întâlnire la Baza Rebelă, unde a invitat optsprezece rătăcitori printre stele verzi. Ajunși în punctul de întâlnire, rătăcitorii au rămas siderați când Chewbacca a început să le adune mijloacele de comunicare (a se citi telefoanele mobile) și chiar pe unii să-i controleze dacă asupra lor nu au microfoane sau camere video ascunse.

Acest lucru li s-a părut foarte jignitor invitaților, dar nu au rezistat tentației de a privi unduirile pe care le făcea prințesa Leia în timp ce îi servea cu băuturi și gustări. Nu știm dacă au fost mai atenți la discuție sau la formele apetisante ale prințesei ce pare că a început să facă un cuplaj mai ceva decât o întâlnire a două nave stelare, cu Han Solo. De fapt, această apropiere destul de periculoasă s-a concretizat și printr-un out mare din partea lui Dart Vader.

Întâlnirea organizată de Han Solo nu a avut efectul scontat și cei optsprezece soldați rătăcitori au arătat că așa-zisa loialitate se poate cumpăra doar cu multe credite stelare.

Această întâlnire ce a avut loc în Baza Rebelă nu a putut să fie ținută secretă și în prima ședință în care rebelii s-au întâlnit cu rebelii din gruparea lui Darth Vader au fost scoase săbiile și au ieșit scântei.

Imediat ce a aflat de întâlnire, robotului tâmpit C-3PO, de mânie pentru faptul că nu a fost și el invitat, i s-au art vreo patru circuite și trei siguranțe. Având creierul scurtcircuitat, a luat hotărârea să renunțe la funcția politică de lider al tinerilor ucenici și să se dedice în întregime postărilor pe Facebook-ul intergalactic. Oricum, pierderea nu este așa de mare, dar în mod cert afectează scurgerea de informații către Darth Vader.

Referitor la Jar Jar Binks, nu sunt prea multe de spus, pentru că din momentul în care a preluat conducerea Organizației Municipale Slatina, chiar nu a făcut absolut nimic. Nu a deranjat pe nimeni și și-a văzut liniștit de viața sa boemă.

Suntem curioși cum vor evolua lucrurile și mai ales când va reuși Luke Skywalker să își facă apariția.