În perioada 18 mai – 1 iunie, fără niciun fel de comandă politică, ziarul ȚINTA, acreditat pentru efectuarea unor sondaje de opinie, a realizat o măsurătoare cu privire strict la candidații pentru funcția de primar în municipiul Caracal.

Sondajul a fost efectuat telefonic, pe un eșantion de 620 de persoane și are marja de eroare de trei procente.

Rezultatul, așa cum se așteptau locuitorii municipiului, îl desemnează pe Ioan Doldorea candidatul PSD drept favorit, cu un procent de 58. Pe locul al doilea se clasează fostul viceprimar, Octavian Stănescu, candidatul Pro România – cu 18%, locul al treilea fiind o surpriză totală, datorită celor doar 13 procente obținute de către candidatul PNL – doctorul Cristian Conea, acest lucru excluzând practic orice șansă la funcția de primar. Diferența de 11 procente a fost împărțită între alte șase persoane, potențiali candidați la funcția de primar atât din partea altor partide, cât și ca independenți, dar pentru faptul că niciunul nu a depășit procentul de 2,5, nu mai facem niciun fel de referire la ei.

Practic, cine sunt cei trei candidați:

Doctorul Cristian Conea a fost până în urmă cu puțin timp membru de vază al Organizației PSD Caracal, unde a beneficiat de toată protecția politică și mai ales de prietenia necondiționată a deputatului Dan Ciocan. În anul 2016, devine consilier municipal din partea PSD și în urma unui așa-zis conflict politic cu organizația, la indicațiile precise ale deputatului Dan Ciocan, care la acea vreme era președintele organizației, își dă demisia din funcția de consilier și se înscrie în PNL, unde în urma unor jocuri politice și înțelegeri între PSD și PNL devine candidat pentru funcția de primar. Veniturile domnului doctor sunt extraordinare, încasând anual peste trei miliarde de lei vechi și soția aproximativ încă două miliarde de lei vechi. Marea întrebare pe care o ridică această candidatură este cum poate cineva să renunțe la un salariu anual de trei miliarde de lei vechi, pentru a încasa salariul de primar, de aproximativ un miliard de lei vechi, fără a mai vorbi despre stresul la care este supusă funcția respectivă.

Octavian Stănescu, candidatul Pro România, fost viceprimar al municipiului, finul lui Cornel Ciocan, și protejatul acestuia pe toate planurile, a reușit să obțină cu 5 procente peste candidatul PNL, pentru faptul că mimează o politică și o campanie electorală agresivă, în schimb jucând tot pe mâna PSD. În anul 2012, când a intrat pentru prima oară în consiliului municipal, dacă priviți declarația de avere, veți observa că omul nu avea nici casă, nici terenuri, nici mașină, ci doar un amărât de salariu pentru funcția de inginer pe care o deținea la societățile afaceristului Cornel Ciocan. În anul 2016, devine viceprimar și vă invităm să citiți ultima declarație de avere, depusă în anul 2019. În urma unui scandal ce a fost mediatizat la vremea respectivă între actualul primar, Liviu Radu și deputatul Dan Ciocan, așa-zisa victimă colaterală Octavian Stănescu, cel care și-a pierdut funcția de viceprimar nu a făcut decât să execute în totalitate indicațiile „nașului mic” Dan Ciocan, care era și la vremea respectivă președintele PSD Caracal. În spatele campaniei pe care o duce, Octavian Stănescu are o înțelegere cu PSD, pentru că trebuie să știți foarte bine că Pro România va merge în toată țara în alianță cu PSD după alegerile locale și dorința lui este de a obține din nou funcția de viceprimar în care i-a fost bine atâția ani.

Despre candidatul PSD, Ioan Doldorea, nu vom spune acum prea multe lucruri, pentru că procentul de 58 îl dă mai mult ca sigur drept viitorul edil al municipiului Caracal. Indiferent dacă vor mai fi creșteri procentuale la cei doi candidați din așa-zisa opoziție, niciunul nu va reuși să-i creeze probleme mai ales acum, când deține funcția de președinte al PSD Caracal, are formată o nouă echipă și sprijinul necondiționat al Organizației Județene. Candidatura acestuia nu înseamnă o goană după bani și putere, pentru că puțini știu că actele de caritate și sponsorizările făcute anual depășesc de două – trei ori salariul pe care îl are de la primărie. Cei care îl cunosc cu adevărat pe Ioan Doldorea știu că dorința acestuia este de a reda identitatea orașului Caracal și demnitatea locuitorilor săi.