Când am anunțat ieri că noul șef la Pro România Olt este deputatul Mihai Niță, am fost luați în râs și foarte mulți cititori ai ziarului Ținta au zis că este doar un fake-news. Ca de obicei, suntem primii care dăm cele mai importante știri din județul Olt, iar această numire ne-a fost confirmată chiar de președintele partidului, Victor Ponta. Azi, ceea ce am zis noi s-a adeverit și știrea a fost preluată de toată media locală.

Deputatul Mihai Niță ne-a făcut o scurtă declarație: ,,Este adevărat că s-a semnat o împuternicire pentru mine, prin care eu sunt singurul care o să coordonez activitatea politică a Pro România în Olt. Asta nu înseamnă că nu o să mă consult cu cei pe care îi vom stabili pe plan local la conducerea partidului. Din acest moment, cine vrea să se alinieze la noua politică, și mai ales la noua reconstrucție a partidului, este binevenit. Cine nu vrea trebuie să înțeleagă că nu putem să ne jucăm de-a politica, să pozăm în fața alegătorilor, în persoane care vor binele județului, dar în culise să facem tot felul de aranjamente în interesul nostru, personal. Azi am avut o întâlnire cu fostul coordonator Silvian Dan, de fapt l-am chemat eu, pentru că voiam să văd dacă este de acord să continuăm împreună sau renunță să mai fie membru de partid. Situația în care am fost pus atât ei, cât și o serie de oameni foarte cunoscuți în Slatina și în județ la ultima ședință a Organizației Pro România a fost una umilitoare și sincer să fiu nu credeam că o mână de oameni, marea majoritate rude sau prieteni cu Dan Silvian, înțeleg că politica se face așa cum vor ei. Împreună cu echipa mea am trecut peste acest episod neplăcut, dar am discutat cu conducerea centrală a partidului și, după cum vedeți, am primit un mandat de încredere.”

Venirea deputatului Mihai Niță pe postul de coordonator al Partidului Pro România la nivel de județul Olt înseamnă răsturnarea în totalitate a aranjamentelor politice făcute inițial de către fostul coordonator Dan Silvian. Azi, pe surse, am aflat rezultatele ultimului sondaj de opinie efectuat la nivelul municipiului Slatina, rezultate care încă nu sunt analizate în totalitate, dar care îl clasează pe Marius Bălașa în poziția doi după actualul primar Emil Moț, fiind cotat cu 17% din intenția de vot a slătinenilor. Între Marius Bălașa și restul candidaților introduși în sondaj există practic o prăpastie de 12 procente, candidatul PNL, Mario De Mezzo fiind surclasat cu aproximativ un procent de către candidata independentă Elena Iotu.

Acest rezultat din sondajul de opinie practic îl obligă pe Marius Bălașa să își anunțe candidatura la funcția de primar al municipiului Slatina și să intre în lupta împotriva ciumei roșii.

La alegerile trecute, când a candidat din partea PNL, Marius Bălașa a obținut peste nouă mii de voturi. Aceste voturi nu putem spune că sunt ale lui, dar o proporție de 3500-4000 sunt conservate pe persoană fizică, dacă adăugăm și cele peste 1000 de voturi obținute de candidata independentă, doamna doctor Livia Teleu, și încă 2500-3000 de voturi pe care le au oamenii din echipa formată de deputatul Mihai Niță, putem spune că deja Marius Bălașa este aproape pe picior de egalitate cu zestrea de voturi a actualului primar Emil Moț, zestre ce de fapt constă într-un aparat de partid.

Din interiorul Pro România Olt am aflat că cel care își anunțase candidatura la funcția de primar, Dan Silvian, a înțeles că indiferent de visul său de a deveni viceprimar al municipiului Slatina, nu are nicio șansă în fața susținătorilor atât din interiorul partidului, cât și din afara lui, ai lui Marius Bălașa.

Credem că în scurt timp, Organizația Municipală Slatina a Partidului Pro România trebuie să își anunțe candidatul la funcția de primar, iar Marius Bălașa să ia în serios această candidatură, pentru că are toate șansele că fie viitorul primar al municipiului.

Nu am fost și nu vom fi fani Marius Bălașa, dar trebuie să îi dăm Cezarului ce-i al Cezarului și poate prin articolele noastre reușim să arătăm adevărul locuitorilor municipiului Slatina și al celor din județul Olt.