Am repetat și repet că niciodată nu am fost un fan al deputatului PNL Olt Gigel Știrbu, nu am avut o relație de prietenie și nu am nicio obligație față de el sau el față de mine. Cu toate aceste lucruri, nu pot să nu recunosc că este singurul parlamentar de Olt care în permanență, ca și o pisică aruncată de pe acoperiș, cade în picioare. La jocurile politice îi depășește de departe pe toți parlamentarii Oltului adunați la un loc și cele mai multe se desfășoară în spatele ușilor închise și la întâlniri departe de priviri indiscrete. În urmă cu mai mulți ani, în perioada când era tânăr și neliniștit, și mai ales avid de putere, a primit o lecție care i-a marcat întreaga activitate politică și l-a făcut să înțeleagă că cel mai bine este să stai în umbră, dar să îți atingi interesul. Este vorba despre singura sa încercare de a prelua președinția Organizației PNL Olt, când cu toți banii cheltuiți și toată influența politică, a fost executat fără drept de apel de Ioan Ciugulea. Din acel moment, Gigel Știrbu a devenit un membru PNL fără umbră, dar cu relații foarte mari la nivel de București, și cu jocuri intense de glezne în jurul liderilor PSD Olt. Ultima lui încercare de a pune din nou mâna pe Organizația PNL Olt, bineînțeles tot din din umbră, a fost sortită eșecului, așa că a încercat urgent o nouă realiniere a planetelor favorabile.

Trădat de cei în care a avut încredere

Cu ceva timp în urmă, mass media locală și centrală a venit cu o mare ,,bombă”! Fotografii compromițătoare cu deputatul PNL de Olt. Un mare fâs! Aceste fotografii compromițătoare nu sunt decât niște amintiri frumoase din timpul unei excursii în Mexic, organizată cu peste două zeci de ani în urmă, dacă nu mă înșel de Camera de Comerț și Industrie a Județului Olt, excursie în care au plecat foarte multe persoane din Slatina, neținându-se cont de coloratura politică. Ce faci când mergi în vacanță cu prietenii? Te distrezi, încerci să te deconectezi de la toate grijile politice, îți reîncarci bateriile, pentru ca zilele respective să îți rămână undeva în colțul cu amintiri.

Nu știu dacă Gigel Știrbu și-a pus întrebarea cum au ajuns aceste fotografii să fie stocate în laptopul prefectului Super Mario ani de zile și mai ales să se întrebe la ce îi foloseau acestuia din urmă. Cum au ajuns fotografiile la prefect, eu o știu foarte bine și știu și cine i le-a transmis. Faptul că au fost stocate în laptop de ani de zile este o mare minciună și atunci când va sosi momentul dezvăluirilor vom face și alte precizări.

De ce au apărut aceste fotografii, pentru că în același timp, tot în media națională au apărut și câteva filmulețe în care prefectul Super Mario își arată fanteziile sexuale, filmulețe și articole care imediat după publicare au fost șterse de pe site-urile publicațiilor? Chiar atât de naiv poate fi Gigel Știrbu, încât să pună boticul la o asemenea șmecherie, așa cum vițelul nou născut pune botul la țâțele mamei?

Ceasul al doisprezecelea i-a băgat mințile în cap

Experimentat în plan politic și totodată interesat personal să nu-și încheie cariera politică și mai ales funcția de parlamentar, Știrbu a văzut că loviturile pe care le-a primit provin exact de la cei în care a avut încredere. Războiul pe care l-a pornit împotriva președintelui PNL Olt, Liviu Voiculescu, nu a fost unul blitz așa cum a crezut, ci s-a dovedit a fi unul de uzură și mai ales fără sorți de victorie. Este bine că Gigel Știrbu a înțeles, în sfârșit, că este slătinean, locuiește în Slatina, soția are o afacere cu o asociație tot în Slatina și ar fi păcat ca după ce cariera politică îi va fi încheiată, să nu aibă curajul să bea o cafea cu membrii Organizației PNL Olt care și ei sunt tot slătineni. Pe prefectul Super Mario nu îl doare nici în bască pentru că nu poartă, de politicienii din Olt sau de slătineni. El a venit la rupere și pe principiul totul sau nimic își dorește să candideze la funcția de primar al Slatinei, cu toate că șansele sunt zero, dar… își dorește să ajungă parlamentar.

Marea problemă a lui Știrbu

Pentru a-și conserva locul unu pe lista parlamentarilor la Camera Deputaților, Gigel Știrbu și-a schimbat total viziunea polititică și atitudinea față de cei cu care a încercat puciul în Olt. Nu putea să își mai mențină promisiunile inițiale prin care să tragă sfori așa încât funcția de președinte al PNL Olt să îi aparțină primarului din Studina, Marian Vasile, sau în cel mai rău caz subprefectului Super Mario. În momentul în care a aflat că prefectul tinde să ajungă parlamentar, Știrbu a intrat în fibrilații, pentru că trebuie să știți că președintele Organizației PNL este cel care aprobă și candidaturile pe listele parlamentare. Temându-se că cele două locuri eligibile la deputați și senatori vor fi ocupate de către Super Mario și bunul său prieten și susținător Marian Vasile, deputatul Știrbu a găsit singura variantă ce îi asigura un nou mandat.

Salvarea deputatului vine de la primarul orașului Scornicești, Daniel Tudor, singurul politician cu vechi ștate și funcții în PNL Olt, care în acest moment nu dorește o funcție de parlamentar, ci își dorește un nou mandat de primar, pentru a continua lucrurile bune începute în oraș. În ultimul timp între cei doi a avut loc o apropiere exact ca atunci când lipești un timbru pe un plic. Au fost discuții confirmate chiar de către Daniel Tudor referitoare la preluarea funcției de președinte al Organizației PNL Olt, în situația în care Voiculescu ar putea fi forțat să își piardă funcția. Un asemenea aranjament îi lasă cale liberă lui Gigel Știrbu pentru un nou mandat de parlamentar și de ce nu, cu ajutorul lui Daniel Tudor, un nou mandat pentru Liviu Voiculescu.

Războiul Liviu Voiculescu – Gigel Știrbu trebuie să înceteze indiferent de ceea ce a fost până acum și trebuie încheiat un armistițiu cel puțin până la alegerile viitoare. Cei doi trebuie să fie băieți deștepți, pentru că altfel riscă să rămână cu suzeta în gură, deoarece Organizația AUR Olt are deja patru procente peste PNL.

George RADU