Vineri seara, după o așteptare de câteva ore în sediul ALDE Olt, din municipiul Slatina, Casanova Tăriceanu a binevoit să își facă apariția și să îi salute pe cei prezenți. După câteva minute au fost parcurși în pas rapid cei zece metri care despart sediul ALDE de hotelul regelui aluminiului, Gheorghe Dobra. Într-un separeu, însoțitorii lui Tăriceanu și aproxeimativ zece invitați, membrii ai birourilor politice din Slatina, au pus-o de un chef cu preparate alese și stropit din belșug cu băuturi alcoolice. Fericiții care au avut ocazia să stea la masă cu Tăriceanu au fost aleși pe sprânceană chiar de către președintele ALDE Olt, Mihai Niță, toți fiind oamenii săi devotați. Singura femeie, așa cum era de așteptat, participantă la carnavalul ALDE, a fost Elena Iotu.

Cheful s-a prelungit mult după orele două noaptea și surse din cadrul hotelului, sub protecția anonimatului, ne-au declarat că patul lui Tăriceanu a fost încălzit de o blondă.

A doua zi, după micul dejun, reprezentanții ALDE au hotărât să își dezmorțească genunchii și au ieșit la o scurtă plimbare prin Slatina. Prima oprire a fost făcută la o cofetărie a unor vechi albanezi stabiliți în Slatina, unde Tăriceanu a poftit la rahat și chiar a mâncat cu gura plină.

Vizita din Piața Zahana, ce se anunța una cu mare răsunet, a fost transformată în cumpărarea de la chioșcul de ziare a cotidianului Evenimentul Zilei, câteva strângeri de mână și traversarea pieței în ritm alert, fără ca Tăriceanu sau altcineva să intre în sectorul de vânzări. Tot timpul, la adresa lui Tăriceanu și a partidului pe care îl conduce au avut loc apostrofări din partea oamenilor veniți să își facă aprovizionarea.

Din toată vizita în piață este de remarcat uimirea lui Tăriceanu în fața unor răsaduri de roșii, pe care a stat și le-a admirat de parcă în locul lor erau minimarțieni. La fel de rapid s-au urcat în autoturisme și au făcut o vizită la o unitate de producție profile de aluminiu, al cărei patron este un bun amic al președintelui Mihai Niță.

Dacă la albanezi a mâncat rahat la propriu, în conferința de presă Tăriceanu și-a umplut din nou gura cu rahat, când la o întrebare pertinentă pusă de un jurnalist pe teme economice a răbufnit: ,,Nu ați înțeles nimic, nu înțelegeți economia.

Adunarea populară la care urmau să participe peste șapte sute de persoane a fost un fiasco, deoarece cu mare greutate, în sala rece s-au strân doar 300-320. De remarcat faptul că din marea Organizație ALDE a municipiului Slatina, condusă de maimuțoiul ce se vrea primar, Marius Bălașa, nu au fost prezenți decât 36 de membrii, excluzând, bineînțeles, pupincuriștii din birou și pe cei cu funcții. Aceasta este valoarea lui Bălașa și observați cum cele 9300 de voturi cu care se laudă s-au evaporat peste noapte.

În cadrul ședinței restrânse, doar cu conducerea ALDE Olt, Tăriceanu a fost foarte nervos și le-a zis direct: ,,M-ați adus la Slatina să vorbesc în fața a trei sute de oameni. La Târgu Jiu au fost prezenți peste o mie cinci sute. Asta înseamnă să ai o organizație puternică și mai ales o conducere adevărată.

Jalea care s-a lăsat peste președintele Niță i-a cuprins pe toți din conducere și in corpore au încercat să-l mai îmbuneze pe Tăriceanu cu încă un chef. De data aceasta, cheful a avut loc departe de ochii lumii, la o pensiune ascunsă în pădure, în zona orașului Scornicești, al cărei patron este, bineînțeles, un membru ALDE.

De remarcat prima apariție publică a hârciogului cerealelor, Teiu Păunescu, cel căruia se pare că nu îi mai ajung banii din zecile de afaceri pe care le are, din moment ce ocupă un post de secretar de stat în Ministerul Muncii, drept recompensă pentru banii donați partidului.

Din clanul Cârloganu nu a ajuns decât seniorul, pentru că juniorul, ,,marele candidat la europarlamentare”, este cu burta la soare în Miami. O scurtă vacanță înainte de începerea campaniei electorale. Nu știm sigur dacă seniorul a venit și cu plicul cu cei cinci zeci de mii de euro.

Absența vicepreședintelui C.J. Olt, Ioan Ciugulea, a fost motivată prin faptul că dumnealui era la pomana mamei sale, într-o localitate din județul Gorj.

Cât de mult iubește și apreciază Tăriceanu Organizația ALDE Olt s-a văzut prin faptul că a refuzat să-l anunțe candidat la Primăria Slatina pe maimuțoiul Marius Bălașa, și prin cuvintele transmise

în prezența mai multor persoane președintelui Mihai Niță: ,, Un procent cu maxim 3% sub procentul pe care îl obține partidul la nivel de țară înseamnă că trebuie să vă dați toți demisiile din funcțiile de conducere.

Deja unii își freacă mâinile.