Niciodată nu am fost misogin, ba mai mult, am respectat și apreciat femeile, indiferent de poziția lor socială, de modul cum au reușit în viață sau de pătura socială din care provin. Nu același lucru pot să spun despre acele femei care prin diferite pârghii politice sau de altă natură au ajuns în funcții în care își închipuie că sunt buricul Pământului și totul se învârte în jurul lor. Asemenea femei ajung uneori, prin ironia sorții, într-o funcție din care cred că pot călări un județ întreg, așa cum își călăresc soții, la ore tarzii in noapte.

Azi am aflat cu stupoare că PSD Olt a reușit să propulseze în funcția de prefect o doamnă pe nume Angela Nicolae, ce cred că în acest moment nu își dă seama că nu există nicio legătură între sulă și prefectură.

Noul prefect de Olt, Angela Nicolae, până ieri a fost o figură ștearsă, ba chiar anonimă, cunoscută doar de către colegii de la locul de muncă, pentru că este șef Resurse Umane în cadrul CJ Olt, de prieteni și de cunoștințe. Am încercat să căutăm o realizare a doamnei sau să găsim un ceva cât de mic din care să vedem că este recomandată pentru această funcție. Din păcate, doar zero!

Nu știm criteriile pe care a fost numită în cea mai importantă funcție de conducere dintr-un județ, dar sigur este doar o biată marionetă pusă să execute orbește ordinele venite pe linie de partid. Doamna Angela Nicolae nu trebuie condamnată în acest moment pentru faptul că habar nu are cu ce se mănâncă funcția de prefect! Ea a fost trimisă în această funcție cu un scop bine determinat. Să încaseze un salariu mare și să execute ceea ce din umbră îi solicită sforarii șefi ai județului Olt.

Prefectura nu înseamnă un fotoliu călduț din cadrul unui birou și plimbarea unor hârtii pentru semnătură, de la un șef la altul. Prefectura este instituția care are în subordine marea majoritate a instituțiilor dintr-un județ. Prefectura înseamnă inundații, incendii, accidente, calamități naturale sau calamități provocate, înseamnă să ai în subordine o întreagă structură de oameni profesioniști, care au învățat pentru a ajunge pe funcțiile respective. Prefectura mai înseamnă să știi să te impui, să dai ordine în spiritul și litera legii, să-i tragi la răspundere pe cei care greșesc și mai ales, să ai acces la documente ultrasecrete, pentru care doamnei Angela Nicolae sigur îi va trebui un translator.

În aceste momente, în care județul Olt este din nou în atenția întregii țări, Angela Nicolae, numită și susținută de PSD în funcția de prefect, reprezintă exact… bomboana pe colivă!

Cine va linge această bomboană, vom vedea în curând! Până atunci nu putem să nu îi dorim mult succes în noua funcție, ce pare pentru dumneaei o căciulă rusească de iarnă pe capul unui sugar!