În timp ce măscăriciul de serviciu Delimano a transformat Prefectura Olt într-un adevărat circ la ordinul expres al șefului direct, Gigel Știrbu, și amândoi se bat cu pumnul în piept spunând că sunt săraci și cinstiți, pe malul Lacului Pantelimon a început construcția unei vile aparținând actualului președinte al PNL Olt.

În urma informațiilor solicitate unui expert imobiliar, am aflat că în funcție de amplasament terenurile de pe malul lacului se vând cu sume cuprinse între 350 – 500 de euro metrul pătrat, iar cei 1.000 de metri pătrați achiziționați de Gigel Știrbu au o valoare de piață aproximativă de 400.000 euro.

Construcția începută se află la aproximativ o sută de metri distanță de vila fostului ministru al Energiei, Virgil Popescu, un bun prieten și susținător al lui Gigel Știrbu, cel din urmă fiind nașul de cununie al fiicei fostului ministru. Apropierea dintre cei doi este binecunoscută în lumea politică, Știrbu Junior fiind angajat la Ministerul Energiei pe un post de consilier debutant.

Același expert imobiliar ne-a explicat că autorizația obținută pentru demararea lucrărilor, chiar dacă are valoarea estimată pentru lucrare în jurul sumei de 110.000 euro, pentru eludarea anumitor taxe și impozite solicitanții diminuează valoarea construcției de cinci până la șapte ori.

Aplicând acest procent de diminuare, în mod sigur valoarea vilei depășește suma de 600.000 euro, asta fără anexe, fără debarcader, fără împrejmuiri și lucrări peisagistice. Adăugând o valoare de numai 100.000 euro, se ajunge la aproximativ 700.000 euro, fără a lua în calcul amenajările interioare și mobilierul. Una peste alta vila ridicată de președintele PNL Olt, deputatul Gigel Știrbu, poate avea o valoare între 1.300.000 euro și 1.500.000 euro.

O sursă importantă ne-a confirmat faptul că la începutul achiziției terenurilor de către Știrbu și Virgil Popesc între aceștia mai exista un teren în jur de o mie de metri pătrați ce despărțea cele două vile, dar acest teren a fost cumpărat de către cei doi pe numele unei alte persoane.

Nu are rost să se întrebe cineva de unde are deputatul PNL bani pentru această investiție, pentru că dacă vă mai aduceți aminte, în urmă cu câțiva ani acesta a fost surprins făcând trafic cu alcool și pentru a nu fi implicat direct, a dat vina chiar pe mama sa, iar dosarul, așa cum se întâmplă la case mari, a fost clasat.

George Radu