De foarte mult timp se știa de o serie de ilegalități ce se petreceau în comuna Perieți din județul Olt, aflată sub tutela PSD, prim primarul Costin Vâlceleanu. Dacă este să amintim despre acest individ, văr cu viceprimarul municipiului Slatina, Gigi Vâlceleanu, putem spune că se credea Dumnezeul localității. Relațiile și susținerea politică păreau ca un scut în fața ilegalităților ce se petreceau în primărie. În timpul campaniei electorale, a fost prins conducând autoturismul personal aflat sub influența băuturilor alcoolice și a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 2 ani. Tot instanța a stabilit și obligativitatea condamnatului de a participa la programul ,,Drink and drive,, – un program specific de reabilitare a persoanelor condamnate pentru conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice. Această pedeapsă nu l-a împiedicat și nici nu l-a speriat pe primar să își continue liniștit activitățile ilegale ce îi umpleau buzunarele.

Luni seara, a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, iar azi, în cauză s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Alți patru inculpați, angajați ai Primăriei Perieți, au fost puși sub control judiciar,  pe o perioadă de 60 de zile. În dosarul în care au fost reținuți se arată că inculpații sunt cercetați după ce și-ar fi însușit diferite sume de bani din casieria primăriei pentru care au prezentat documente justificative, facturi fiscale și chitanțe ale unor societăți inactive. Pe lângă aceasta, au fost întocmite în fals o serie de documente pentru persoane ce erau berneficiare ale ajutorului social, sumele de bani fiind însușite tot de către aceștia.

În primă fază, prejudiciul este evaluat la câteva sute de milioane de lei vechi, dar cercetările încep să fie extinse și asupra unor societăți comerciale ce au efectuat diferite lucrări în localitate. Pe surse, am aflat că este posibil ca o parte din lucrări să fie efectuate doar pe hârtie sau cu cantități de materiale mai mici decât în devize.

Oricum, toți cei inculpați au început să se dea în primire unul pe altul, pentru a-și asigura o pedeapsă mai ușoară. În zilele următoare vor fi audiați mai mulți administratori de societăți ce au avut relații contractuale cu Primăria comunei Perieți. Sumele vehiculate depășesc lejer câteva sute de mii de euro!

Pe măsura aflării și altor elemente din acest dosar, vom reveni cu amănunte!2017-05-16 14.13.12 FB_IMG_1494932596176-1 FB_IMG_1494932981471-1 FB_IMG_1494933013607-1 perieti-3-1