În urmă cu o oră, am intrat în posesia rezultatelor ultimului sondaj de opinie făcut la nivelul municipiului Slatina, în perspectiva alegerilor europarlamentare.

Intenția locuitorilor municipiului de a ieși la vot este de aproximativ 34,3%, adică din cele aproximativ 70 000 de persoane cu drept de vot, până acum doar 24 000 vor merge să pună ștampila pe candidații la europarlamentare.

Cel mai puternic partid la nivelul municipiului Slatina este în continuare PSD, ce este reprezentat cu un procent de 43%.

Pe locul doi se clasează PNL – un partid în plină reconstrucție, cotat pe intenție de vot cu 21,5%

Surpriza acestor alegeri în municipiul Slatina o va reprezenta Alianța USR – PLUS, ce pe fondul sindromului național obține nu mai puțin de 12,5%.

Aproape la limită se situează Partidul ALDE, ce pe fondul tensiunilor interne și a scandalurilor din ultimul timp a devenit Cenușereasa partidelor aflate la putere în siajul PSD, cu greu ajungând să aibă un procent de intenție de vot de 6%.

Partidul lui Victor Ponta PRO ROMANIA nu reprezintă mare interes pentru electoratul slătinean, din foarte multe motive, pe care nu are rost să le enumerăm. Intenție de vot – 4%.

Băsescu, cu al lui PMP, a pierdut total priza la alegătorii slătineni și necunoscuta președintă Vanina Badea urmează să fie mazilită în urma fabulosului procent pe care îl va obține, de 2%.

Inexistentul UNPR, ce pare să nu mai aibă nici conducere în județul Olt, obține derizoriul procent de 1%.

Cum era de așteptat, restul partidelor ce au prezentat candidați la alegerile europarlamentare, cât și candidații independenți, adunate de-a valma și în total nu vor reuși pe municipiul Slatina să depășească pragul electoral, dar la un loc vor reuși să adune un procent de 10% din opțiunea electoratului.

În două, trei zile vom fi în măsură să vă prezentăm și rezultatele sondajului de opinie la nivelul județului Olt. Acesta a fost efectuat în perioada 18 martie – 8 aprilie 2019 și are o marjă de eroare de ± 1,5%.