Probe!!!

Este incredibil ce s-a putut întâmpla la Drăgănești Olt, într-o arie protejată unde firma ADRILEX a reușit să producă un dezastru ecologic prin acțiunile întreprinse sub protecție politică. În aria protejată Malul Roșu din zona hidrocentralei a fost aruncat conținutul a zeci de trakere, conținut ce a constat începând de la cadavre de animale, reziduuri provenite din demolări și diferite lucrări efectuate pe raza orașului, unele dintre ele contaminate atât chimic, cât și cu produse petroliere. Deținem ore întregi de filmări, numere de înmatriculare clare ale mașinilor de mare capacitate folosite, cât și denumirea firmelor care pentru a acoperi dezastrul au deplasat în zonă utilaje grele.

Aceste lucruri s-au întâmplat atât cu știința primarului PNL în funcție, Marian Tudorică, cât și cu a comandantului Poliției orașului Drăgănești Olt, Codruț Florescu, despre care în urma investigațiilor am aflat o serie de lucruri nu prea ortodoxe. Este imposibil ca peste o sută de transporturi să se plimbe prin oraș și băieții veseli de la poliția circulație să nu îi deranjeze nici măcar cu o întrebare pe proprietarii mașinilor. Acești tinerei, în afară de faptul că stau cu fundul pe capota mașinilor de serviciu, spărgând semințe și fluierând după puștoaice, nu prea au o altă activitate productivă.

În cursul zilei de ieri a fost declanșată bomba și a fost trimis un echipaj de la Garda de Mediu Olt, precum și de la poliție, pentru o primă constatare. Pentru că acest dosar să nu fie mușamalizat, știind ce antecedente penale are administratorul societății, fiind persoana care a fost arestată alături de fostul procuror Lia, am hotărât să facem public tot ceea ce se întâmplă acolo. Principalii factori de decizie și de aplicare corectă a legii sunt comandantul IPJ Olt, Ionuț Ilinca, noul comisar șef al Gărzii de Mediu Olt, Alexandru Cacoveanu și directorul Ape Olt, Adi Barbu. În momentul în care scriem acest material, avem confirmarea din partea dumnealor că în jurul orei 10 în zonă vor ajunge echipe complexe din cadrul celor trei instituții. Vom reveni atât cu filmările pe care le avem, cât și cu noutăți, pentru că avem și un reprezentant la fața locului care ne va ține la curent.

Sperăm ca politicul să nu se implice

Dacă tot vorbim de protecții politice, facem public un scenariu care sperăm să nu fie pus în practică și cei care vor efectua controlul să își facă serios meseria. Este clar faptul că va fi întocmit un dosar penal și nu am vrea să fie unul subțirel precum foițele în care își rulează elevii țigările. Cel mai afectat va fi primarul orașului Drăgănești Olt, care deja lansase în zonă zvonul că va fi cooptat în echipa PSD. Cu un asemenea dosar, șansele primarului s-au redus la zero și nu va avea nimic altceva de făcut decât jocul peneleului în încercarea de salvare. Două dintre instituțiile importante, în speță Garda de Mediu Olt, este controlată de PNL Olt, iar cei care și l-au asumat pe comisarul șef Alexandru Cacoveanu sunt primarul din Scornicești, Daniel Tudor (lucru confirmat într-o emisiune televizată aseară) și deputatul PNL Gigel Știrbu. Despre încercarea primarului de a trece la PSD se știe și în interiorul partidului. Așa că acum mașinăria politică va fi pusă în mișcare. Să sperăm că Ionuț Ilinca, comandantul IPJ Olt, nu o să răspundă la sugestiile ce i se vor face de către reprezentantul Guvernului în teritoriu, Delimano și nu mai știu cum. De la directorul SGA Olt așteptăm să ne fie puse la dispoziție copii după autorizațiile deținute de firma ce a provocat dezastrul ecologic și să ne explice modul în care s-a ajuns aici.

Radu George