Invitat nu demult la emisiunea „De la dreapta la stânga”, de la emisiunea locală OltTV, moderată de jurnalistul Alin Dorobanțu, și întrebat de ce statul subvenționează prețul carburanților doar cu 50 de bani pe litru, în vreme ce același stat încasează sume enorme din accize, parlamentarul social-democrat a răspuns că și piața carburanților ar trebui reglementată, așa cum s-a procedat nu demult în domeniul energiei electrice.

„Pentru că nu facem ceea ce facem la curentul electric. Trebuie și acolo să reglementăm piața”, a declarat Emil Albotă.

Secretarul general al guvernului, Marian Neacșu, și ministrul Energiei, Virgil Popescu, au anunțat, luna trecută, într-un briefing de presă, că guvernul a decis, prin ordonanță de urgență, revenirea la piața reglementată a energiei electrice. Măsura a fost luată la solicitările repetate ale PSD în coaliție, social-democrații susținând că liberalizarea pieței de energie s-a făcut haotic.

„Liberalizarea prețurilor la energie s-a făcut, din punctul nostru de vedere, haotic, și urmările se văd, le trăim cu toții astăzi. La această liberalizare au contribuit în mare măsură actorii politici principali ai zilelor de atunci, de acum doi ani, și mă refer la USR, partidul acesta care vrea lucruri utopice, și PNL, influențat de USR. De altfel, știm că în timpul liberalizării premier era Ludovic Orban, care azi ne ține lecții despre cum ar trebui să facem noi cu liberalizarea, cu prețurile în energie. Deci, iată că, cei care au distrus, aruncând piatra în baltă, un sistem care era cât de cât decent și mergea bine (și noi ne chinuim acum să scoatem piatra din baltă), au ajuns să ne spună acum cam ce trebuie să facem”, declara, tot OltTV, după ce s-a decis reglementare pieței de energie, Emil Albotă.

El afirmă că intrarea Partidului Social Democrat la guvernare, alături de liberali, a reprezentat și reprezintă o soluție politică oportună pentru populație, în contextul crizelor pe care țara le traversează. Așa a putut să apară măsura revenirii la o piață de energie reglementată, chiar dacă doar temporar, și la celelalte măsuri sociale propuse de PSD.