Spre rușinea mea de ziarist cu ștate vechi în media locală, abia azi am aflat că un condamnat penal, fostul primar al localității Cungrea, din județul Olt a ajuns să fie plătit din bani publici, practic din banii locuitorilor comunei, pentru că încă de anul trecut, ocupă funcția de delegat sătesc. Eu, unul, sunt siderat și cred că toți cei care vor citi acest articol îmi vor da dreptate.

În perioada 2008 – 2012, Ion Murguleț a fost primarul comunei, din partea PDL și singurul lucru prin care s-a remarcat, a fost faptul că în fața primăriei a plantat trei palmieri din material plastic, în care, în dobitocia lui, a agățat portocale din plastic, pentru a fi în ton cu culorile partidului. Această mare realizare a primarului pe care mintea nu îl ducea mai mult decât atât a făcut deliciul presei naționale. În timpul mandatului, Ion Murguleț nu s-a ocupat decât cu devalizarea bugetului local, încasarea comisioanelor și distrugerea localității. Poate că unii dintre dumneavoastră își mai aduc aminte când, pur și simplu, în fața primăriei au apărut două corturi ale unor țigani veniți cu cățel, cu purcel, să își ceară plățile pentru lucrările efectuate în comună, deoarece primarul Ion Murguleț își încasase deja comisionul. În anul 2016 a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar de abuz și infracțiuni de corupție. Practic, este un infractor.

În acest moment, alături de primarul care i-a succedat în perioada 2012 – 2016, Dorel Alexe, Ion Murguleț este inculpat în alte două dosare de corupție.

Oameni buni, nu are rost să vă explic ce înseamnă un delegat sătesc, reprezentant de vază al locuitorilor unei comune, la primărie și în fața altor autorități! Dacă dumneavoastră, locuitorii comunei Cungrea, sunteți de acord să fiți reprezentați de acest infractor, care timp de patru ani și-a bătut joc de dumneavoastră, atunci vă meritați soarta! Acest infractor primește pentru funcția de delegat sătesc o indemnizație lunară echivalentă cu cea a unui consilier local și are un cuvânt de spus în adoptarea unei hotărâri importante pentru localitate.

Acum, când lucrurile în comuna dumneavoastră, condusă chiar de președintele Organizației PNL Olt, primarul Liviu Voiculescu, începuseră să meargă pe un făgaș bun, și să se cunoască mâna unui om gospodar, iată că acesta stă la masă cu infractorii. Ce să vă spună Ion Murguleț și ce să învățați de la el? Poate să înceapă să vă predea lecții despre cum puteți fura fără să fiți prinși! Poate să vă predea lecții despre cum puteți deveni hoți și mincinoși!

Ați acordat votul dumneavoastră de încredere unui primar și unor consilieri, indiferent de coloratura politică, pe care îi respectați și în care aveți încredere. Nu ați acordat un vot unui escroc și unui condamnat penal!

Știm că această funcție, plătită din bani publici, pe care a obținut-o infractorul Ion Murguleț, este una oferită pe tavă la comanda președintelui ALDE Olt, bunul său prieten, Mihai Niță, cu sprijinul Organizației PSD.

Somăm și totodată solicităm primarului Liviu Voiculescu, consilierilor locali ai comunei Cungrea și nu în ultimul rând președintelui ALDE Olt, Mihai Niță, lămuriri clare cu privire la susținerea acestui infractor în funcția de delegat sătesc.

Dacă până săptămâna viitoare acest infractor nu își va da demisia din funcția obținută prin jocuri politice, vom face un sondaj de opinie în localitate, să vedem dacă dumneavoastră acceptați ca primarul Liviu Voiculescu să stea la aceeași masă cu infractorul Ion Murguleț!