Pesediștii au avut un Congres Extraordinar, un nou pas spre un stat totalitar, condus stalinist de o serie de infractori. Puțin mă interesează ce s-a întâmplat acolo, în bucătăria internă, puțin mă interesează cine a fost ales, cine și-a adus concubina sau cine pe cine a înjurat. Este treaba lor. Este familia lor și fac ce vor.

Mă interesează altceva. Ce fac liderii celorlalte partide din așa-zisa opoziție? Ce fac locuitorii unei țări aflată pe marginea prăpastiei? Nimic!

Azi nu vreau să fac o analiză la nivel național, vreau să scriu despre județul nostru, un județ roșu în care nu există nici cea mai mică formă de opoziție. Liderii partidelor de opoziție se plafonează doar la postări pe rețelele de socializare, postări fade, cu caracter general, pentru a nu deranja PSD Olt, de care depind foarte mult. Nici o conferință de presă cu dezvăluiri concrete și atacuri virulente, nici o poziție oficială cu privire la jaful ce se întâmăplă în județ. Să înțeleagă acești lideri de carton ai partidelor de opoziție că nu like-urile de pe Facebook o să le aducă voturi, iar cu cerșetoria și negoțul s-a cam terminat. Vor să aibă rezultate la viitoarele alegeri, doresc să schimbe ceva în județ? Atunci să lase deoparte masca în spatele căreia se ascund de frica PSD și să iasă la atac.

Mai concret, voi face o scurtă prezentare a acestor lideri ai ultimelor rămășițe politice ale unei opoziții inexistente.

În PNL doar schimbare la față!

După multe lupte interne, după jocuri de culise, în partidul care trebuie să fie principalul vector al opoziției din Olt, lucrurile s-au așezat. Au fost alegeri, a fost aleasă conducerea, s-a constituit echipa. Și doar… atât!

Președintele Liviu Voiculescu, prin funcția de primar al comunei Cungrea, este între ciocan și nicovală. Orice ieșire necontrolată, orice atac direct la adresa liderilor PSD din județ, ar însemna o sinucidere. Imediat robinetul banilor direcționați către Cungrea de la Consiuliul Județean Olt ar fi închis, iar de la București, fondurile alocate au mari șanse să fie zero. Politica de tip ,,plasă de păianjen” pe care o adoptă Liviu Voiculescu nu este decât una de adunare a unor firimituri din ospățul PSD. O pânză în care se zbate ca o biată musculiță îngrozită să mai lupte cu cleștii otrăviți ai păianjenului PSD.

Nu poți spune că faci opoziție și vrei să fii exponentul celor nemulțumiți, atâta timp cât aduci elogii șefilor pesediști care conduc județul.

Niciodată în conferințele de presă, destul de puține și mai ales fără consistență, nu am asistat la un atac frontal, bineînțeles documentat și motivat din partea lui Liviu Voiculescu sau al altor lideri.

Niciodată nu s-a vorbit cu subiect și predicat despre ,,Ciuma roșie” și nu au fost pronunțate nume.

Ultima mișcare politică din interiorul PNL Olt, una cred eu destul de inteligentă, a fost numirea lui Gabriel Buliteanu în funcția de președinte interimar al Organizației Slatina. Din păcate, în afară de împărțirea unor mărțișoare și garoafe eterne, nu am văzut nimic altceva. Doar prima conferință de presă, cea de prezentare, în urma căreia speranțele slătinenilor au început să renască. Din păcate, totul a rămas în acest stadiu. Îl cunosc bine pe Gabriel Buliteanu și nu îmi este rușine să recunosc că l-am asemănat cu un BULDOZER ce vine spre Primăria Municipiului Slatina. Până acum nu a pornit! Nu știu dacă motivul este lipsa de motorină sau vreo șenilă ruptă de o rangă băgată intenționat de prieteni sau… colegi de partid.

Eu, ca și alți slătineni, aștept explicații în conferința de presă de săptămâna viitoare!

UNPR – inexistentă!

Nici eu și probabil nici marea majoritate a locuitorilor județului Olt nu știu dacă acest partid mai există, sau cine este liderul județean. Odată cu plecarea fostului senator Ion Toma, totul s-a prăbușit ca un castel din cărți de joc și s-a așternut praful uitării.

USR – prezențe rare pe Facebook

Un anume Silviu Cristian Anton ocupă funcția de președinte și doar atât! Cam la opt – nouă luni de zile (asemănare izbitoare cu perioada în care o femeie este însărcinată și naște) , atunci când vine un lider de la centru, câte o conferință de presă. Goală și umflată cu… pompa! Fără niciun mesaj clar pe care să îl transmiți. Doar abureli generale și fără valoare.

PMP – sub tocurile unei profesoare

Aș avea multe de spus despre ce s-a întâmplat în cadrul Organizației PMP Olt, dar deocamdată nu este momentul potrivit. În urma unei întâlniri ce a avut loc la Sinaia, cu o lună de zile în urmă, profesoara de religie Vanina Badea a pișat ochișorii în fața șefilor și a fost numită președinte interimar. Mare greșeală! Gafă de proporții ce o să aducă procentul partidului undeva aproape de zero absolut. Vanina Badea ocupă vremelnic, prin sforării de partid, funcția de viceprimar în orașul Balș. A obținut această funcție în urma unui nou troc PNL – PMP. Acum rezistă în funcție în urma unui nou troc PSD-PMP, pentru că întreg partidul – cu cățel, cu purcel, a fost pus pe tava PSD Olt.

Despre activitatea partidului nu se știe nimic, parcă funcționează în ilegalitate. Noroc că aflăm pe unde se distrează președintele Vanina Badea la sfârșit de săptămână de pe rețeaua de socializare personală. Se distrează bine cu prietenele din PSD și negociează noi locuri pentru partid.

ALDE-plin de târfe politice

Despre ALDE cred că nu ar trebui să scriu, deoarece se află la putere, fiind în alianță cu PSD. Dar nu pot trece cu vederea această formațiune politică în cadrul căreia, chiar dacă nu vă vine să credeți, există opoziție la … PSD. Din păcate, președintele Mihai Niță a făcut marea greașeală și a deschis larg ușile partidului, așa cum o târfă își deschide picioarele în bordel. Imediat, tot felul de oportuniști, lingăi, pupincuriști și alte lighioane politice pe care eu le numesc scurt târfe au intrat în partid, mai ales că nu a trebuit să plătească la fel ca la bordel, ei fiind răsplătiți atât cu funcții politice, cât și cu numiri în funcții bine plătite. Asta în detrimentul celor care în campania electorală au muncit cu suflet pentru partid și pentru liderii acestuia.

În viitor, o să îmi dați mare dreptat, chiar dacă acum mă înjurați. ALDE este doar un bordel politic, unde toți încearcă să și-o tragă la grămadă!