În aceste zile, în Slatina este o vânzoleală continuă, pentru că organizatia municipală a PNL urmează să facă un sondaj intern pentru desemnarea candidatului la functia de primar la viitoarele alegeri locale.

Și noi, redactori de la ziarul „Ținta” am încercat să facem un sondaj de opinie, atât stradal, cât și pe ediția online a publicației. Surpriza a fost totală și putem să spunem, chiar plăcută. Preferatul slătinenilor dintre cei patru liberali introduși în sondaj este un tânăr ce până acum nu s-a lăsat „târât în mocirla afacerilor politice.” Este vorba despre Gabriel Dima Buliteanu, în vârstă de 37 de ani, căsătorit și totodată prosper om de afaceri. Și să rețineți că niciodată societatea pe care acesta o administrează nu a făcut nici cea mai mică afacere cu statul sau administrațiile publice locale.

Gabriel Buliteanu, o fire mai energică și mai ales cu o altă perspectivă politică, nu a putut să stea departe de scena pe care joacă cei care uneori conduc destinele unui oraș. Astfel că a intrat în politică, în același partid la care a fost fondator si tatal sau,ramanand consecvent politicii liberale .Acesta a ajuns la o maturitate atât politică, cât și spirituală, ajungând să considere că poate să dovedească și altor persoane acest lucru, drept pentru care și-a anunțat intenția de a candida la funcția de primar al Slatinei. O funcție grea, o mare responsabilitate și mai ales, o funcție în care trebuie să dovedești tărie de caracter.

În ultimele luni de zile, slătinenii și-au dat seama ce jaf a fost făcut în privința bugetului local, au aflat de trădarea și de dorința de îmbuibare a celor în care au avut încredere și i-au votat pentru a le conduce destinele. Slătinenii sunt revoltați pentru modul grosolan în care au fost mințiți tot timpul în care a condus tandemul Darius Vâlcov – Minel Prina. În același timp, ei sunt dezgustați de politicieni și politică, dar sunt oricând pregătiți să acorde unui tânăr inteligent și care a dovedit că a făcut ceva în viață, girul unui nou început!

Pe acest lucru mizează Gabriel Buliteanu când vine în fața noastră, cu fruntea sus, ne privește în ochi și ne cere să-i acordăm o șansă. El este în aceste momente de răscruce prin care trece politica la nivelul municipiului Slatina, cea mai bună variantă, pentru candidatura din partea PNL, la funcția de primar.

.El niciodată nu a făcut compromisuri, a fost educat în spiritul legii și dreptății și acestea sunt criteriile pe care le are în viață. A dovedit că este capabil să conduca o afacere profitabilă, să aiba o familie frumoasă, să fie cinstit și corect în societate. El are tot ce îi trebuie și pentru asta mulțumeste bunului Dumnezeu, care a fost lângă el în momente de cumpănă, în care trebuia să ia decizii dificile. Considera că a venit timpul să facă și ceva pentru societate, așa, bună sau rea, cum este considerată. Vreae ca împreună cu slătinenii și colegii de partid să redea identitatea orașului. Vrea să fie un bun primar, fără pază la ușile primăriei, fără obligații politice sau de altă natură. Vreaa să fie primarul tuturor slătinenilor. Știe ce înseamnă să conduca o societate în vreme de criză, știe să manageriez o afacere și știe foarte bine că poate să fac acest lucru și în primărie. Mulți, este posibil să zică că nu are experiență în administrația publică și vreau să le spun că va avea cea mai bună echipă de consilieri. Munca nu se poate face de unul singur. Munca se face în echipă, iar deciziile se iau în urma unor consultări!

Gabriel Buliteanu este absolvent al Facultății de Drept, specializarea – Drept , făcând și studii postuniversitare de specializare in Drept Civil si Comercial,la Academia Alexandru Ioan Cuza.

În anul 2002, a intrat în afaceri, la o vârstă la care alți tineri încă mai stau cu mâna întinsă la portofelul părinților.

Gabriel Buliteanu are și o latură sensibilă și poate uneori devine extrem de realist, prin poeziile pe care le scrie. Și scrie poezii frumoase care cu siguranță că vor fi foarte apreciate, dacă vreodată se va decide să le publice.

Discuțiile pe diverse teme cu Gabriel Buliteanu sunt în permanență constructive, observându-se clar faptul că ai un interlocutor bine pregătit și mai ales gata oricând să te contrazică cu argumente pertinente.

Mie, personal, mi-a câștigat încrederea, la fel și pe cea a unor prieteni de-ai mei și poate că atunci când o să îl cunoașteți mai bine, o să îmi dați dreptate. Am simțit nevoia să fac loby pentru el și să vin prin intermediul ziarului „Ținta” în fața dumneavoatră cu rugămintea: „Dacă pe stradă sau acasă o să fiți întrebați pe care dintre cei patru candidați ai PNL îl preferați la funcția de primar, acordați-i o șansă acestui tânăr și votați: GABRIEL DIMA BULITEANU!”

10987616_455108774667257_3476075550959765698_o (2)