Deja în orașul natal al celui care a fost Nicolae Ceaușescu încep să se vadă o serie de lucruri bune, ce aduc un plus de confort în viața de zi cu zi a locuitorilor. Marea majoritate a acestor lucruri bune se datorează tandemului Ion Prioteasa, primar – Daniel Tudor, viceprimar. Cei doi edili fac echipă bună și încearcă să facă din Scorniceștiul de azi, Scorniceștiul de altădată, acum regretat de foarte mulți oameni… Cei doi vor ca în urma lor să rămână ceva palpabil în oraș, pentru ca locuitorii să nu regrete că le-au acordat votul de încredere la alegerile trecute.
Referitor la un proiect de viitor amplu și pe termen scurt, viceprimarul Daniel Tudor a avut amabilitatea să ne răspundă la câteva întrebări:
ȚINTA: – Deja în oraș se vorbește, și nu pe la colțuri, de un proiect…
Daniel Tudor: – Aveți dreptate, dar să știți că în Scornicești vorbesc pe la colțuri doar cei care au ceva de ascuns. Echipa noastră din primărie este transparentă și noi spunem lucrurilor pe nume. Este vorba despre un proiect privind anveloparea unor blocuri. Practic, în prima fază, un număr de 10 blocuri vor intra în reabilitare termică totală, anvelopare, termopane, subsol și acoperiș. Am avut o întâlnire sau mai bine zis o dezbatere publică la care au participat peste 150 de persoane din oraș, în care am hotărât să aplicăm criteriul ,,primul venit, primul servit„. Până la data de 20 noiembrie primim dosarele depuse. Primii 10, care au și dosare complete, vor intra în acest proiect.
ȚINTA: – Cine coordonează proiectul și ce pași urmează să fie făcuți?
Daniel Tudor: – Personal mă ocup de acest proiect, dar am lângă mine întreaga echipă. După ce vom selecta cele 10 blocuri, demarăm procedura în ședința consiliului local, astfel ca cel târziu până la sfârșitul lunii februarie 2018 să depunem dosarele. Pentru locuitori, procedura este simplă, în primă fază fiind nevoie de acordul a 2/3 dintre locuitorii unui bloc. Pot să vă spun că am purtat discuții și în vederea reabilitării școlii generale din oraș, a grădiniței și a creșei. Pe viitor, copiii și elevii acestor instituții să beneficieze de condiții mult mai bune, în care să își desfășoare activitatea.
ȚINTA: – Cum facem cu bănuții? Cine plătește reabilitarea?
Daniel Tudor: – Primăria vine cu o cofinanțare de 40% din proiect, mai precis 25% primăria și 15% beneficiarul. Cei 15% pot fi plătiți eșalonat, în rate, dar vom face analiza clară a venitului celor care beneficiază de aceste lucrări. În funcție de venitul total, pe familie, este posibil să se plătească chiar 3,5% din valoarea lucrării. Atât eu, cât și colegii mei din primărie suntem foarte bucuroși că vom face acest pas. Scornicești este un oraș în care mai există destule probleme și nemulțumiri. Nu vreau să dăm vina în totalitate pe… moștenire și nici nu trebuie să acuzăm în mod expres pe cineva. Trebuie să căutăm cauzele și să încercăm să le eliminăm încet, încet, până reușim să intrăm
în normalitate. O echipă care își face doar proiecte pe termen scurt și nu are o viziune largă în timp, cred că nu are consistența necesară pentru a conduce. Este o echipă care nu va câștiga niciodată respectul și aprecierile locuitorilor. Noi, în timpul de azi, lucrăm deja pentru viitor și proiectele noastre se întind pe mulți ani de zile. Nu vrem să fim doar trecători prin primărie. Vrem să mai obținem câteva mandate cu sprijinul și încrederea locuitorilor. Pentru asta, trebuie să le dovedim că suntem cea mai bună și mai fiabilă echipă!
Niciun Comentariu