Șmecheria pusă la cale de către guvernanți referitor la gunoaiele județului Olt este una cu cifre amețitoare. În urma licitației, colectarea și transportul gunoiului a fost câștigată de SC ROSAL GRUP SA, firmă controlată de băiatul lui Silviu Prigoană și o serie de pesediști ce au acțiuni la purtător și nu vor să apară în documente.

Exploatarea haldei, măturatul străzilor și alte lucrări de salubrizare a revenit asocierii de firme SALUBRIS SA și CLEAN PREST ACTIV SRL. Cele două firme sunt controlate de Katona Nandor, respectiv frații Dan și Cornel Ciocan, primul cu multe antecedente penale și condamnări la activ iar cel de al doilea deputat PSD de Olt, aflat la al doilea mandat. Bineînțeles că frații Ciocan se dovedesc a fi doi mincinoși și nu recunosc că se află în spatele acestei firme, dar vom dovedi cu documente și mai ales cu persoane asupra cărora a fost făcut trafic de influență pentru câștigarea diverselor licitații. Pe Katona Nandor, patronul firmei SC SALUBRIS SA, probabil că cei mai mulți îl cunoașteți din implicarea în dosarele fostului ministru Darius Vâlcov.

Acum fiți atenți, să vedeți sumele amețitoare pe care toate primăriile din județul Olt, fie ele de comune sau de orașe, vor trebui să le plătească pentru ridicarea și prelucrarea gunoiului. Dacă până acum taxele pe metru cub erau modice și existau destule posibilități ca locuitorii județului să nu încheie contracte, acum totul a devenit obligatoriu.

Locuitorii orașelor vor plăti o taxă de 11,37 RON, de persoană, pe lună, adică 136,44 RON anual. Practic, o familie cu două persoane va fi nevoită să plătească mai mult decât plătește impozit pe apartament sau pe casă. Aceste taxe vor fi obligatorii indiferent de vârsta persoanelor și vor fi incluse în taxele și impozitele ce trebuie plătite la primăriile localităților. Gândiți-vă ce înseamnă pentru o familie de patru-cinci persoane această sumă, de 11,37 RON/persoană/lună.

Un calcul sumar și aproximativ, raportat la populația orașelor din județul Olt, de aproximativ de 157.000 locuitori, arată că lunar numai de la orașe regii gunoaielor din Olt vor încasa 1.705.500 RON, iar anual 21.421.080 RON. Pe înțelesul nostru, al celor care ne plătim taxele și impozitele, 214 miliarde de lei vechi.

La comune, taxa se preconizează a fi în jur de 4 RON/persoană/lună, asta însemnând că la populația de aproximativ 332.000 de persoane din mediul rural, lunar, vor încasa 1.328.000 și anual 15.936.000 RON.

Însumând cele două sume, ajungem la un calcul care ne dă fiori pe șira spinării: 37.357.080 RON. Oameni buni, aproximativ 400 miliarde de lei vechi, din buzunarul meu, al dumneavoastră și al oricărui locuitor al județului Olt, vor intra în conturile acestor nenorociți puși pe căpătuială, sub umbrela politică!

Trebuie să știți că aceste sume de bani, indiferent că sunt pe orașe sau pe comune, vor trebui avizate prin hotărâri ale consiliilor locale, așa că cei pe care i-ați ales primari și cei cărora le-ați acordat votul și au ajuns în funcții de consilieri municipali sau locali sunt și cei care vă vor băga mâna în buzunar.

Vom reveni asupra acestui material și mai ales a ceea ce urmează să se întâmple în momentul în care vom pune cap la cap mai multe informații.