Paul Stănescu, secretarul general al PSD, în ziua moţiunii: „Astăzi, Florin Cîţu va deveni istorie! Oprim calamitatea politică!”

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu a transmis, marţi, în ziua votului moţiunii de cenzură, printr-un comunicat de presă, că premierul Florin Cîţu va pleca astăzi acasă şi că „este pentru prima dată în istoria politicii româneşti când un premier a ajuns să fie atât de detestat”.„Este pentru prima dată în istoria politicii româneşti când un premier a ajuns să fie atât de detestat. În mai puţin de un an de zile, aproape toţi românii şi toate partidele din Parlament îl vor plecat de la conducerea executivului. Fără vreo alianţă politică formală între PSD, USR şi AUR, partide cu ideologii şi viziuni incompatible, astăzi există un consens de bun simţ că Florin Cîţu trebuie demis. Şi oricât de mult s-ar chinui unii şi alţii să-l ţină în viaţă, prin diverse tertipuri, acesta este mort politic”, spune Paul Stănescu, citat de observatornews.ro.

Social-democratul îl critică şi pe preşedintele Klaus Iohannis.

„Cu înscăunarea lui, domnitorul Iohannis şi-a bătut joc de ţară. După demiterea de astăzi nu mai poate să meargă tot pe mâna lui. Este şi neconstituţional şi imoral. Dar dacă domnitorul Iohannis va prelungi criza politică cu desemnări succesive ale lui Cîţu, vom merge, pas cu pas, către anticipate. Este ceea ce noi, PSD, ne dorim. Este singura soluţie, o guvernare nouă, dar ca expresie a voinţei românilor”,
 a declarat acesta.
    
Potrivit lui Paul Stănescu, „un om care nu are niciun fel de empatie pentru români nu are ce căuta în politică”.

„Premierul a fost în vacanţă două luni pentru campania internă din PNL, iar astăzi România este în pragul colapsului sanitar. Doar pentru asta, Cîţu nu mai merită să mai deţină nicio funcţie publică. Să stea cocoţat la partid, unde l-a uns domnitorul Klaus Iohannis. Guvernarea lui Cîţu şi domnia lui Iohannis, care a fost instaurată de şapte ani, au eşuat, nu statul român. În această perioadă de domnie, statul putea să funcţionează foarte bine dacă avea cine să-l conducă. Astăzi, Florin Cîţu va deveni istorie. Este un gest de maximă responsabilitate politică a PSD şi a partidelor parlamentare să voteze moţiunea de astăzi. Toate au decis, fără niciun acord, fără nicio alianţă, fără nicio înţelegere subterană că acesta trebuie să plece”, precizează secretarul general al PSD în comunicatul oficial.

Paul Stănescu mai arată că „doar judecata românilor va putea oferi un guvern stabil care să gestioneze pandemia şi redresarea statului român”.