În urmă cu două zile am declanșat pe rețelele de socilizare un sondaj de opinie în care întrebam cine ar fi cel mai bun președinte pentru conducerea Organizației Municipale ALDE Slatina, președinta OFLDE Olt, Elena Iotu sau președintele interimar Marius Bălașa. Nu am crezut că vom declanșa atâtea patimi politice încât Marius Bălașa să ajungă să primească voturi de pe conturi fantomă și chiar să cerșească la prieteni.

În acest moment, când publicăm acest articol, Elena Iotu conduce cu 8 procente în fața lui Marius Bălașa, având 303 voturi. Numărul de votanți se apropie de 600.

Dacă ne gândim la faptul că Elena Iotu nu are prea multă experiență în politică și practic și-a început activitatea politică de foarte puțin timp, numărul de voturi și procentul obținut este umilitor pentru un om care face politică de ani de zile și a fost chiar candidatul PNL la Primăria Municipiului Slatina. Ne întrebăm ce fac în acest moment cei 6300 de votanți ai lui Marius Bălașa, pentru că afirmațiile lui au fost mereu că aceste voturi le-a obținut doar el, personal, și nu echipa de campanie.

Rezultatul acestui sondaj confirmă faptul că Marius Bălașa nu mai reprezintă nimic pentru locuitorii municipiului Slatina și nici pentru membrii ALDE. El face parte doar dintr-o gașcă de câteva persoane, condusă de președintele Mihai Niță, un biet executant al ordinelor pe care le dă clanul Cârloganu et.comp.

Dezastrul din ALDE este vizibil și în ultimul timp există mari nemulțumiri, la ora aceasta fiind pe picior de plecare din organizație peste 300 de persoane. Haosul ce domnește atât în Organizația Slatina, cât și în județul Olt a fost creeat de modul discreționar în care conducerea și-a făcut treaba.

Dovada clară că în ALDE există o gașcă ce își apără doar propriile interese și ai cărei membri ocupă funcții cheie în politică, cât și funcții din care primesc zeci de milioane de lei salariu este că nu s-a dorit organizarea de alegeri libere pentru municipiul Slatina și măscăriciul pesedist Marius Bălașa este păstrat pe funcția de președinte interimar.

Publicăm unul dintre zecile de comentarii primite după declanșarea acestui sondaj, un comentariu pe care îl considerăm foarte relevant și care spune în totalitate adevărul: ,,Ceea ce pot spune este faptul că îi cunosc pe amândoi în egală măsură, atât pe Marius Bălașa, cât și pe Elena Iotu. Cu toate că acest sondaj, dată fiind anvergura funcțiilor pe care cei doi le dețin în partid, este irelevant, pentru că așa cum știm cu toții, Elena Iotu este președinta OFLDE Olt, o funcție pe care a dobândit-o în urma alegerilor organizate statutar la nivelul ALDE Olt. Marius Bălașa deține de foarte mult timp poziția de președinte interimar al ALDE Slatina, nefiind girat încă de votul membrilor de partid, ceea ce îl face lipsit de conținut nu doar în fața membrilor ALDE, ci și în fața slătinenilor. Mai în glumă, mai în serios, aș tinde să cred că Elena Iotu are mai multe ,,ouă”, decât toți bărbații din ALDE Olt la un loc. Consider că ar fi fost mai interesant să vedem un sondaj Elena Iotu vs. Mihai Niță! Cel mai bun să câștige!”