Un proiect de suflet al primarului municipiului Slatina, Emil Moț, se apropie cu pași rapizi spre finalizare. Este vorba despre parcul ce va fi amplasat pe terenul fostei unități militare. Suprafața totală a parcului este de aproximativ 40 mii metri pătrați, din care 23 mii metri pătrați sunt destinați exclusiv spațiilor verzi. Parcul va cuprinde o serie de alei betonate, piste pentru alergare, două locuri de joacă pentru copii și o bază sportivă multifuncțională, cu o suprafață de 500 de metri pătrați și cu iluminat nocturn. Pe lângă toate acestea va fi construită și o parcare cu 200 de locuri și o nouă stradă va apărea pe harta Slatinei, urmând să facă legătura între străzile Artileriei și Tunari.

Valoarea aproximativă a proiectului este de 150 milioane de lei și conform caietului de sarcini durata de execuție era de 26 de luni. În acest moment, lucrările sunt foarte avansate, firma câștigătoare a licitației urmând să finalizeze cu mult înainte de termenul stabilit inițial.

Directorul societății ce a câștigat licitația, Mircea Ungureanu, cunoscut publicului larg sub numele de Pisicu, ne-a declarat: ,,Este o lucrare de referință în firma pe care o conduc și împreună cu toată conducerea societății, cât și cu muncitorii facem tot posibilul ca lucrările să fie gata cel târziu la sfârșitul lunii iulie. Am întâmpinat în teren unele greutăți, dar am găsit resurse să le depășim și să executăm o lucrare de calitate, ce urmează să ridice standardul de viață al locuitorilor municipiului Slatina. Colaborarea cu reprezentanții Primăriei Municipiului Slatina este foarte bună și mereu primim în teren vizite inopinate ale domnului primar Emil Moț. Sper ca toți cei care vor beneficia de acest frumos parc să fie mulțumiți de calitatea lucrărilor pe care le-am executat și urmează să le executăm.

Tot în această zonă a început deja și construcția Restaurantului MC Donald s, pe o suprafață de peste 3400 de metri, obiectiv ce are o valoare de 7,5 milioane de lei și în cadrul cărora vor fi create 60 de locuri de muncă. Termenul de finalizare este 1 decembrie 2019, dar există posibilități ca o dată cu încheierea lucrărilor la parc să fie inaugurat și restaurantul.

Din acest proiect de suflet al primarului Emil Moț mai fac parte: construcția unui mall, o grădiniță,o creșă și câteva blocuri pentru locuințe.