https://youtu.be/LtYyY7dj2y4 Clik aici pentru vizionare!

Până în anul 1989, în Slatina au existat patru cinematografe – ,,Victoria„, ,,Lumina”, ,,Voinicel” și ,,23 August”- cel care devea ,,Alutus”. Acesta din urmă a rezistat eroic până în anul 2004, când pe ușile de la intrare s-a pus lacătul falimentului. La data respectivă, patrimoniul acestor cinematografe aparținea Oficiului Național al Cinematografiei și fie erau închiriate către diverși ,,întreprinzători”, fie erau pur și simplu lăsate în paragină. În toamna anului 2004, Jenel Copilău deținea funcția de președinte al Consiliului Județean Olt și la un moment dat a reușit să obțină preluarea cinematografului ,,Alutus” de la Oficiul Național al Cinematografiei. Scena politică se schimbă radical, PSD pierde alegerile prezidențiale din 2004, Alianța DA câștigă și toată puterea este transferată în mâinile unor oameni care doreau să se îmbogățească peste noapte.

Un pic de remember

În anul 2005, Darius Vâlcov se afla la conducerea Primăriei Slatina și a văzut o bună oportunitate de a spăla ceva bani prin intermediul Cinematografului ,,Alutus”. Începe să facă o serie de demersuri și în 2006 Consiliul Local Slatina devine proprietarul de drept al cinematografului. În luna aprilie 2007 se organizează o așa-zisă dezbatere publică privind transferarea cinematografului într-o sală multifuncțională pentru reprezentații de teatru, proiecții de filme și alte activități culturale. Era doar începutul unei idei a lui Dariuis Vâlcov pentru investirea imediată a peste un milion de euro. Filiera ,,Frăției Mafiote” începe să lucreze și în anul 2008, fără vreo licitație publică, Consiliul Local Slatina emite o hotărâre prin care atribuie cinematograful în exploatare directă firmei AVITECH Co SRL Voluntari, care în parteneriat cu SC ROMPROIECT SA București și SC HIDROPROIECT SA venea cu soluția revitalizării cinematografului. Proiectul prevedea două săli de cinematograf cu 50 de locuri fiecare, o sală de teatru cu 200 de locuri, cafenea, minihotel și spații anexe.

 

Clanul Bărbuleștilor apare pe scenă!

Consiliul Local Slatina, o adunătură de marionete manevrate de Darius Vâlcov și Minel Prina, emite în data de 19.11.2010 Hotărârea cu nr. 283, prin care se aprobă ,,asocierea în participațiune” a C.L. Slatina (Proprietar de drept al Centrului Cultural ,,Eugen Ionescu”) cu SC BEST SALE SRL, în vederea administrării și exploatării centrului. Această societate era înființată în data de 14 mai 2010, pe numele interpusului Robert Băsescu, un apropiat al soției actualului deputat PSD, Daniel Bărbulescu, nimeni alta decât Andra Bărbulescu.

,,Frăția Mafiotă” își atinsese scopul! O investiție de aproximativ 3,5 milioane de euro, bani plătiți de contribuabilii slătineni, era pusă în mânuțele curat-murdare ale Andrei Bărbulescu.

Acest contract ilegal are punctul culminant la data de 17.08.2011, când marionetele din C.L. Slatina aprobă Hotărârea nr. 177, prin care Andra Bărbulescu primește Centrul Cultural pe o perioadă de cinci ani de zile, cu posibilitatea prelungirii contractului.

Curtea de Conturi confirmă dezastrul cultural!

Contractul nr. 10049/31.11.2011, încheiat între C.L. Slatina, reprezentat prin primar Darius Vâlcov și director economic Florin Barbu – pe de o parte și directorul executiv al SC BEST SALE SRL, George Smarandache a pecetluit cadoul de 3,6 milioane de euro către Andra Bărbulescu.

Conform raportului, SC BEST SALE SRL a încasat în 2010 suma de 152.406 lei cu TVA, în 2011 suma de 1.066.408 lei cu TVA și în 2012 suma de 286.239 lei cu TVA. Asociația Culturală Center Inter Art Centrul Internațional de Arte România a avut, conform datelor, încasări de 327.051 lei fără TVA în 2011 și 586.239 lei fără TVA în 2012. Atât!!! Unde sunt sumele încasate de primărie? Primăria Slatina NU A ÎNCASAT NIMIC!

Banii au intrat frumușel în mânuțele doamnei Andra Bărbulescu!

În raportul Curții de Conturi scrie clar: ,,Bugetul municipiului Slatina a fost vitregit de sume de bani, prin nerecuperarea unor cheltuieli efectuate în cadrul contractului de asociere privind ,,administrarea și exploatarea obiectivului Centrul Cultural Eugen Ionescu”.

Cine face lumină în acest caz? Cine recuperează miliardele intrate în buzunarele clanului Bărbulescu?

 

În scurtul mandat de primar interimar al municipiul Slatina, Mihaela Stana a executat orbește ordinele primite de la ,,Frăția Mafiotă”. În ultima ședință prezidată în calitate de primar, a introdus pe ordinea de zi o hotărâre prin care se cerea prelungirea contractului de asociere la Centrul Cultural ,,Eugen Ionescu”, cu încă patru ani de zile. Bineînțeles că hotărârea a fost aprobată, cu toate că toți consilierii locali știau ce dezastru economic a fost pentru primărie cadoul făcut soției deputatului PSD, Daniel Bărbulescu.

 

,,Fratia Mafiota,, infloreste sub conducerea primarului Emil Mot! Niciodata, deputatul PSD, Daniel Barbulescu nu a recunoscut ca el, sotia sa Andra barbulescu sau alt membru al familiei are vreo implicare in contractul de asociere la Centrul Cultural ,,Eugen Ionescu,,! Sumele de bani incasate lunar depasesc de multe ori 30 000 de euro si bineanteles ca intra in buzunarele ,,Clanului Barbulesc,,. Intrebat de catre jurnalisti despre acest aspect, noul primar al municipiului Slatina a refuzat sa dea vreo explicatie si a mintit cu nerusinare. Este explicabil acest lucru, deoarece deputatul Daniel Barbulescu este coleg de partid si bun prieten cu primarul Emil Mot. 12301719_546751278816386_8611484833211480757_n (2)DSCN0176-1Puteți să fiți liniștiți, slătineni, timp de alți patru ani de zile, mânuțele Andrei Bărbulescu vor număra și băga în buzunar miliardele încasate la centrul cultural! Și să nu uitați, aici sunt banii dumneavoastră, nu ai ,,Frăției Mafiote”! Dovada minciunii primarului Emil Mot, o puteti vedea pe linkul atasat acestui material. ASTA AU ALES SLATINENII!