O mișcare foarte interesantă s-a produs azi pe scena politică din județul Olt, ce părea amorțită la început de an. În ajunul Conferinței Județene a Organizației PNL Olt, în care urmează ca actualul președinte interimar, Liviu Voiculescu, să fie ales oficial în funcție, prin votul a peste 430 de membri, fiind unic candidat, 11 din cele 23 de membre ale conducerii Organizației de Femei a PNL Slatina au trecut la ALDE. Această trecere survine pe fondul mai multor nemulțumiri ce există în PNL Olt și în mod clar, pe fondul constituirii unei găști de partid aflată sub directa coordonare a traficantului de alcool, deputatul Gigel Știrbu. Chiar dacă întâlnirile și, de ce nu, negocierile, s-au desfășurat pe parcursul mai multor zile, surpriza a fost totală, atât pentru mass-media, cât și pentru cea mai mare parte din membrii celor două partide.

În cadrul conferineței de presă de la sediul ALDE Olt, prezidată de către președintele Mihai Niță și prim-vicepreședintele Ioan Ciugulea, o conferință ce inițial părea doar o primă întâlnire a celor doi cu mass-media din Olt, și-au făcut apariția cu adeziunile deja scrise președinta organizației, Elena Iotu, prim-vicepreședinta Alina Duminică, secretarul executiv Elena Andreea Dobrescu, președinta C J relații Cristina Cojocaru și vicepreședintele Magdalena Pârvu, Mădălina Mandache, Maria Pitiș, Ionela Truică, Ionela Mihăică, Florentina Stancu și Ștefania Mihai.

Președinta Elena Iotu a declarat că a ales să plece alături de colege la ALDE, deoarece: ,,Din acest moment fac parte din ALDE. Am hotărât, după foarte multe discuții, să facem o schimbare, împreună cu echipa mea. Am ales ALDE pentru că în județul Olt a devenit singura șansă pentru existența liberalismului. Cei care se afișează acum drept liberali, prin intermediul PNL, au primit tot, folosindu-se de acest nume și nu au dat nimic înapoi. Nu au făcut onoare acestui partid. Eu am intrat în PNL cu optimism, cu forță de muncă, cu o echipă pe care am format-o, am întărit-o. Însă ceea ce i-a lipsit și m-a determinat pe mine și pe cele prezente să părăsesc acest partid a fost comunicarea, unitatea de care se tot vorbește și mai multe lucruri pe care nu are rost să le detailez în acest moment.

Această trecere a fost un șoc pentru Organizația PNL Olt, drept dovadă și faptul că în două ore traficantul de alcool, Gigel Știrbu, a fost prezent la sediul partidului din Slatina și a amenințat cu decapitări. Trecând peste alte multe lucruri, aș vrea să menționez un lucru extraordinar – cele 11 femei care au părăsit PNL au primit foarte multe mesaje de încurajare și multe felicitări, chiar de la foștii colegi de partid, ce sunt nemulțumiți de actuala stare de lucruri din PNL.

În scurt timp vor mai exista destul de multe surprize, urmând ca în unele cazuri organizații întregi să părăsească PNL și să se alăture echipei ALDE Olt, care pe zi ce trece devine tot mai performantă.

Meritul principal în aceste transferuri politice, cât și ale celor ce vor urma, îi revine în mod exclusiv președintelui ALDE Olt, Mihai Niță, cel care a reușit să construiască o formațiune politică de excepție, ce sigur va avea un cuvânt greu de spus în politica județului.