Amenajarea noului parc de la fosta Unitate Militară a intrat în linie dreaptă iar lucrările vor avea o valoare de 15 milioane ron. Este o investiție majoră a Primăriei Municipiului Slatina și vine în contextul promisiunilor făcute în campania electorală de către actualul primar Emil Moț. Tot în acea zonă se va construi și un MacDonalds, investiție susținută în totalitate de către firma ce reprezintă acest brand.

Ceea ce ridică un mare semn de întrebare este constructorul care a câștigat licitația de amenajare a parcului, respectiv SC Old & New Construct Srl, al cărei administrator este nimeni altul decât Mircea Ungureanu, cunoscut sub numele de Pisicu.

Această lucrare, încă de la început ridică mari semne de întrebare cu privire la efectuarea lucrărilor în termen, cât și la calitatea lucrărilor ce vor fi executate.

Numele lui Mircea Ungureanu se leagă de foarte multe scandaluri în domeniul construcțiilor din județul Olt, milioane de euro intrate în conturi, suspiciuni de mită, licitații trucate, DNA, cătușe, arestări, firme băgate intenționat în faliment și multe altele. Am vrea să vă prezentăm doar câteva aspecte din activitatea celui ce se consideră ,,primul constructor” al județului Olt, ce au fost atent disecate de către mass media.

În anul 2008, actualul director al DSP Olt, Andrei Iordache, era manager la Spitalul de Pneumoftiziologie Scornicești și cu puțin timp înainte de a fi demis încheie un contract direct cu SC Roxana Miranliv SRL – administrator Mircea Ungureanu, în valoare de 770.985,67 lei, la care după două săptămâni mai adaugă un act adițional de numai 351.637,9 lei.
În același an mai primește cadou tot de la același Andrei Iordache, tot de la același spital, încă două contracte în valoare de 300.927,14 lei.

Aceste contracte au dus la demiterea lui Andrei Iordache, pentru a se evita în ultim moment zornăitul cătușelor.
Ajuns manager la Spitalul Județean, senzaționalul Andrei Iordache îi oferă plocon tot lui Mircea Ungureanu, o parcare de 1.400.000 lei, aproximativ cât trei kilometri de drum asfaltat.
În 2013, Spitalul de Urgență Slatina semnează cu firma Roxana Miranliv SRL contractul nr. 17188/11.09.2013, referitor la ,,Extindere și modernizare secție primire urgențe”. Valoare 35 milioane de lei. Buboiul în acest contract s-a spart puțin mai târziu și vom reveni asupra acestui aspect.
O altă mare lovitură, dar tot cu scandal, a dat-o Mircea Ungureanu în 2014, la Corabia, când pentru 14.606.522,53 lei a început lucrările de amenajare și reabilitare la Cetatea Sucidava.
Localitățile Băbiciu, Șerbănești și Poboru au fost asfaltate, betonate și tunate în lung și în lat, pe zeci de miliarde, de același Mircea Ungureanu.
Cam aceasta este o scurtă prezentare a firmei ce a câștigat licitația de 150 de miliarde de lei vechi și a început lucrările la parcul de la fosta unitate Militară. Ne-am bucura ca această lucrare să nu iște din nou un scandal, așa cum de obicei apare după lucrările efectuate de Mircea Ungureanu.                                                                                                                                                                                                      Vom reveni.