În sfârșit, ceea ce se dorea de foarte mult timp, s-a realizat în județul Olt! Noul partid al lui Victor Ponta a ajuns să fie scos la mezat și să fie vândut chiar de la centru. Actualul coordonator, Dan Silvian, omul care a avut curajul necesar să preia încă de la început acest partid și care a performat în câteva luni de zile, urmează ca cel târziu după alegerile europarlamentare să fie îndepărtat din funcție.

Recunoaștem, și dovadă sunt articolele publicate, că la început am crezut că Dan Silvian nu este decât un interpus la conducerea partidului și nu va reuși să facă o organizație puternică în județul Olt. Timpul ne-a dovedit contrariul și pentru ceea ce a realizat Dan Silvian și echipa din jurul său merită toate felicitările! Din păcate, poziția politică a coordonatorului Pro România Olt, Dan Silvian, nu este una influentă la nivel de centru și mai mult ca sigur președintele Victor Ponta nu știe de aranjamentele făcute de membrii din conducerea centrală a partidului, pe plan local.

Un exemplu concret, așa cum s-a mai întâmplat și la unele formațiuni politice, mumiile politice încearcă să fie resuscitate, puse în funcții de conducere, pentru ca mai târziu să poată negocia cu cei aflați la putere.

Cu stupoare, am aflat că nimeni altul decât Marin Gubandru, pesedist convins încă de pe vremea tătucului Cozmâncă, personaj ce a ținut tot timpul în gură țâța cu lapte dulce a PSD Olt, a fost numit de către conducerea centrală drept al doilea coordonator al Partidului Pro România, din județul Olt. Această numire vine la nici două săptămâni de când Gubandru și-a depus demisia din funcția de vicepreședinte al PSD Olt. Și este o numire peste capul și fără știința conducerii din Olt.

Știind foarte bine prieteniile lui Marin Gubandru cu membrii marcanți din actuala conducere a PSD Olt, gândul ne duce exact la Calul Troian. Nu contează cercetările penale și faptul că noul coordonator al Pro România Olt are o condamnare penală, nu contează vârsta într-un partid ce se dorește a fi unul de tineri politicieni, nu contează că actuala conducere și membrii de partid din județul Olt și din municipiul Slatina nu îl doresc. Contează doar faptul că Pro România este un partid în plină ascensiune și în viitorul apropiat trebuie să fie controlat de către PSD, așa cum sunt controlate majoritatea partidelor. Am dorit să verificăm această informație la conducerea centrală, dar nu am reușit să ne edificăm dacă președintele Victor Ponta știe despre această numire sau numirea a fost făcută de unii locotenenți ai săi, pe baza prieteniilor și comisioanelor politice. Marin Gubandru vine în Pro România Olt doar cu zestrea unei condamnări penale și cu un nume pătat. Vine dintr-un partid roșu, în care de nenumărate ori a stat preș în fața celor care vremelnic s-au aflat la conducere.

Marin Gubandru a fost omul de casă al fostului președinte al Consiliului Județean Olt, Marin Ionică, al fostului prefect Marin Diaconescu, al actualului senator Paul Stănescu și la toți cei care au condus Organizația PSD Olt. Acum urmează să distrugă un partid ce în sondajele de opinie făcute la nivelul județului atât de PNL, cât și de ALDE, se clasează undeva în jurul a 7%, cu o tendință de creștere destul de mare. Pro România Olt, prin coordonatorul său, Dan Silvian și prin cei care sunt alături de el, a reușit să devină o mare problemă politică pentru viitoarele aranjamente. Dacă nu putem să negociem cu un partid problemă, atunci trebuie să îl distrugem și să preluăm noi conducerea, prin interpuși. Este tehnica ce se aplică în aceste zile în județul Olt.

Poate că citind aceste rânduri, pesedistul Marin Gubandru va înțelege că nu este dorit în cadrul Pro România Olt. La vârsta lui ar fi mai bine să se apuce de apicultură și să se ocupe mai mult de cultura de trandafiri, decât să fi privit ca un partia, ca un intrus și un om care dorește, asemeni unui câine bătrân, să mai afle gustul măduvei dintr-un ciolan prea tare pentru dinții lui căzuți.