De multe ori ne întrebăm cât de reală este zicala românească ,,Doar o dată vede nașu păsărica finii!”. Neavând ocazie până acum să fim nași, nu putem proba acest lucru cu mâna pe inimă. Dar…

Revenind la articolul de față putem spune că există o finuță ce a văzut sigur… banii nășicului. Cu câțiva ani în urmă, când primarul orașului Balș, Mădălin Teodosescu și Ady, era încă în căutarea liniștii din actualul cămin conjungal, a cunoscut-o mai bine, în toată splendoarea ei, pe diva de provincie Ioana Olaru. O tinerică ce la vremea respectivă era cam în aceeași situație, cu deosibirea față de Adiță că ea avea ce arăta și arăta la toți. Între cei doi s-a legat o strânsă prietenie, mai ceva decât între stațiile spațiale Soyuz și Saliut, încât la cuplare nu rămânea niciun milimetru liber. Anii au trecut, cei doi și-au întărit prietenia și azi sunt nașul și fina. Nașul Mădălin, primarul orașului și fina Ionica, bravă președintă a unei asociații de locatari și potentă femeie de afaceri în ultimele luni de zile, beneficiarul principal al serviciilor prestate fiind în mod direct nașul… pardon, Primăria orașului Balș.

Sumele nu sunt exagerate, acolo, mizilicuri de câteva zeci de mii de lei, dar suficiente pentru concedii exotice, țoale în trend cu moda și frecventarea saloanelor cosmetice pentru rejuvenare pe sus și jos. Deh, anii își pun amprenta și păsărica nu mai este tot așa zglobie!

Ionica, printre alte activități casnice și profesionale, este și o bravă militantă PNL, mai ceva decât Maica Tereza (vă rugăm, nu confundați cu Maria Tereza), o vașnică apărătoare a lui Ady de la Balș.

Recompensa pentru serviciile prestate la lumina zilei sau a lumânărelelor aromate? Contracte directe cu primăria.

În doar patru luni de zile societatea SOS SMART DESIGN MIXTCOM SRL, ce are doi asociați, Firea Silviu Marian și Olaru Ioana, obține trei contracte încheiate cu Primăria Balș, de aproximativ 80.000 lei. Asta din ce am reușit să aflăm, pentru că valoarea lucrărilor încredințate direct, fără ridicare pe SEAP se apropie de alte 2 miliarde de lei vechi.

Veți observa mârlănia nașului și a finii pe banii bălșenilor prin faptul că azi se publica anunțul de achiziție și mâine era adjudecat! Orele de publicare – aproape de finalul zilei de muncă din primărie.

  • ,,Lucrări de întreținere și înlocuire conducte instalații termice la Liceul Teoretic Petre Pandrea” – publicare 12.11.2019, ora 13.10, adjudecată 13.11.2019, ora 08.38, valoare 6.935,41 lei.
  • ,,Igienizare sală de sport Liceu Teoretic Petre Pandrea” – publicare 21.10.2019, ora 15.16, adjudecare 22.10.2019, ora 13.31 – valoare 21.570 lei.
  • ,,Reparații și întreținere fântâni arteziene, mobilier urban și locuri de joacă orașul Balș”- publicare 02.07.2019, ora 16.28, adjudecare 03.07.2019, ora 09,21.Veți zice când citiți aceste rânduri că suntem cârcotași și invidioși pe biata femeie ce câștigă un ban cinstit și își rupe unghiile când strânge cu cheia de 17 piulițele de la băncile din oraș. Nu suntem, dar studiind documentele societății înființate la 17.05.2018, am observat că în exercițiul financiar 2018 cifra de afaceri a fost 0 și tot 0 angajați. Vedeți și dumneavoastră cum muncește sărăcuța Ionica zi și noapte, cu mânuțele ei două și cât de tare strânge de ciocan când lovește în bolțul căluțului din locurile de joacă? Mai rar femei ca ea în orașul Balș! Făcând săpături mai adânc, fără să scăpăm în vreo gaură neagră și evitând să călcăm pe urmele lui Adi de la Balș, am descoperit după îndepărtarea gunoiului o altă minune. Anul trecut, firma SOS SISTEM CONSTRUCTII & DESIGN a beneficiat de la primărie de alte câteva lucrări bine plătite. Una dintre acestea ne-a atras atenția prin modul în care a fost atribuită: ,,Reparație și întreținere fântâni arteziene, mobilier stradal și locuri de joacă orașul Balș” – publicare 19.04.2018, ora 09.20, adjudecată 19.04.2018, ora 14.04.!Curat murdar, dom primar!

    Această firmă, cu un asociat unic în persoana lui Firea Silviu Marian, a fost închisă imediat după efectuarea lucrărilor, locul fiind imediat luat de noua firmă ce beneficiază de lucrări în acest moment SOS SMART DESIGN MIXT COM SRL.

    Ați înțeles ceva? Credem că sunteți puțin în ceață și nu vă gândeați vreodată ca diva de provincie să învârtă, pe degetele pline de inele, banii plătiți de dumneavoastră drept taxe și impozite.

    Acum ce să mai zicem, finuța a văzut cu vârf și îndesat bănuții nășicului. Despre partea cu ce a văzut nășicul, parol, ne abținem! Concluziile le trageți d umneavoastră! Până atunci… SOS… urmează noi dezvăluiri!