Sunt unul dintre puținii jurnaliști din Olt care recunosc că am scris destule articole proaste atunci când am considerat că senatorul Siminica Mirea a făcut greșeli sau a avut derapaje politice în timpul când era membru PNL. Mișcarea făcută de acesta chiar în ziua când în Parlament se citea moțiunea de cenzură depusă de PNL împotria Guvernului Dăncilă, respectiv trecerea acestuia la PSD nu este o mișcare surpriză, ci este un cumul de mai multe tachinări venite din partea Organizației PNL Olt, cât și la nivel central, de-a lungul timpului. Foarte multe persoane știau că Siminica Mirea urmează să părăsească barca șubrezită de orgolii a PNL, în momentul când paharul răbdării acesteia se va fi umplut și începea să se reverse. Funcția de senator obținută pe listele PNL Olt nu a fost o funcție în care să fie propulsată, și a însemnat multă muncă și dăruire pentru partid. Nu voi încerca să găsesc vinovați în Organizația PNL pentru această plecare și nici nu voi acuza pe cineva pentru că marea majoritate a celor din conducere au contribuit din plin. Mulți zic că funcția de senator o ajută în afacerile personale. Total fals! Siminica Mirea nu face afaceri cu statul și împreună cu soțul Ionel Mirea, primarul comunei Crâmpoia, a reușit să facă din localitate un mic orășel. Cu puțin timp în urmă, împreună cu un politician de marcă al județului Olt, știind că Siminica Mirea, mai devreme sau mai târziu, va pleca din PNL, am făcut un calcul matematic și la obiect și am constatat că singură, pur și simplu ca persoană fizică, are în jur de 13 – 15 000 de voturi. Nu cred că mai există în Olt un politician care în orice moment poate obține aceste voturi.

Siminica Mirea a fost curtată și de ALDE, cât și de alte partide care au înțeles ce înseamnă valoarea umană și popularitatea în județ. Știu sigur că s-a gândit mult timp până a luat această hotărâre, că s-a consultat atât cu prieteni, cât și cu oameni politici. Din punctul meu de vedere îi reproșez că a făcut această trecere într-un moment nepotrivit, înaintea votului din Parlament pe moțiunea de cenzură a PNL. Pe de altă parte, pot să spun că o înțeleg perfect, pentru că probabil sătulă de ceea ce se întâmplă în PNL a vrut pur și simplu să le dea o lecție și totodată să tragă un semnal de alarmă pentru a arăta calea greșită pe care a apucat-o acest partid.

Spre știința celor care o acuză de trădare, de negocieri secrete sau de diverse foloase ce i-ar fi fost oferite de către PSD în schimbul plecării, pot să spun că se înșeală. Siminica Mirea are câteva proiecte importante atât la nivel de județ, cât și la nivel de țară. Aceste proiecte trebuie puse în practică în folosul comunității și dacă și-a negociat ceva la trecere este sprijinul pentru proiecte.

Să nu uităm că atunci când unii râdeau pe la colțuri și o parte din politicienii PNL Olt o credeau o visătoare, a reușit să pună în practică proiectul cu separatoare de sens în zona Pădurea Sarului, acum continuat și pe alte zone periculoase din județ. Tot pentru cârcotași, le spun că din momentul amplasării acestor separatoare nu a mai avut loc nicio tragedie și nimeni nu și-a mai pierdut viața în accidente de circulație.

Nu îi condamn în niciun fel pe cei care o acuză atât pe rețelele de socializare, cât și în mod direct, considerând trecerea la PSD un act de înaltă trădare. Mulți nu știu substraturile acestei treceri și mai ales cauzele politice ce au determinat-o pe Siminica Mirea să părăsească un partid la care a ținut foarte mult și în care a muncit fără a da dovadă că este obosită vreodată.

Poate vă mai aduceți aminte campania electorală la prezidențiale, când Siminica Mirea, doar cu o echipă mică în jurul ei, a luat la pas majoritatea comunelor din județul Olt, fără să îi fie rușine sau să îi fie teamă de faptul că acele comune erau conduse de primari pesediști. Nu îmi aduc aminte ca același lucru să îl fi făcut și președintele din acel moment al PNL Olt, Gigel Știrbu, și nici cei care acum sunt pe cai mari în conducerea organizației din Olt.

Alea iacta est! Pentru senatorul Siminica Mirea s-a încheiat o etapă politică de care s-a despărțit cu greu și cu durere în suflet, dar începe o nouă etapă politică în care trebuie să dovedească înainte de toate că a rămas același OM!