Chiar dacă la nivel central există mari disensiuni în rândurile partidului și Programul de Guvernare Național nu a fost pus în practică așa cum s-a promis în campania electorală, în PSD Olt există o unitate ce rar se mai întâmplă la alte partide. Pentru prima dată în decursul anilor, la ,,Festivalul Oltenii și Restu lumii”, organizat de Primăria Municipiului Slatina, sub directa coordonare a primarului Emil Moț, au fost prezenți aproximativ toți parlamentarii de Olt, cât și întreaga conducere a Consiliului Județean.

Prezența greilor partidului a arătat că primarul Emil Moț este apreciat și se bucură de toată susținerea partidului în activitățile pe care le desfășoară.

Lângă cei doi factori decisivi în conducerea partidului, vicepremierul Paul Stănescu și președintele CJ Olt Marius Oprescu au fost prezenți senatorii Siminica Mirea și doctorul Renică Diaconescu, deputații Marius Iancu, Dan Ciocan și Alexandru Stănescu, precum și cei doi vicepreședinți ai CJ Olt, Virgil Delureanu și Ioan Ciugulea (ALDE).

Modul în care PSD Olt a fost condus în ultima perioadă și mai ales hotărârile importante luate după discuții cu membri din conducere fac în acest moment din PSD Olt o adevărată forță politică, cu ramificații la nivel național și cel mai puternic partid din plan local. Practic, opoziția din Olt a fost dezintegrată, fiind inexistentă și mai ales ineficientă.

Locuitorii județului și oamenii ce fac politică și-au dat seama că sloganul ,,Fapte, nu vorbe!” este pus în practică doar de PSD. Aceștia s-au săturat de vorbe goale, de fraze fără niciun fel de conținut, prin care așa-zișii lideri ai opoziției încearcă în fadele și anemicele conferințe de presă să pozeze în salvatorii națiunii, în timp ce prin spate merg cu sărut mâna la liderii PSD.

Rezultatul muncii în echipă se va vedea la viitoarele alegeri, unde PSD Olt va zdrobi toți adversarii politici și va obține un scor cu adevărat istoric.

Față de alte partide politice din județul Olt, PSD are marele avantaj că în permanență a reușit să își onoreze promisiunile și a pus în practică Programul de Guvernare Local.

Cei doi lideri de necontestat ai organizației, vicepremierul Paul Stănescu, ce are și funcția de președinte al Organizației PSD Olt și președintele CJ Olt, Marius Oprescu, au reușit să găsească împreună cea mai bună cale de comunicare cu membrii partidului și niciodată nu au luat o hotărâre importantă fără consultarea acestora.

Rezultatul poziționării la o distanță cu adevărat astronomică în fața restului partidelor politice din Olt este doar modul prin care au știut să își apropie oamenii importanți, respectul față de echipă și susținători și nu în ultimul rând experiența politică.

Mulți spun că Oltul este un județ roșu și acest lucru este în deplin consens cu realitatea. Doar că această culoare nu înseamnă neapărat comunism și dictatură. Oltul a fost transformat într-un județ roșu pentru că aceasta este culoarea pe care și-au ales-o oamenii politici care doresc să realizeze ceva pentru concetățenii lor.

Este culoarea la care locuitorii județului Olt nu vor renunța, pentru că în cutia de creioane colorate a județului nu mai există altă culoare!