10830966_429871620524306_6693593379354315789_o

Actualul primar PSD al comunei Vitomirești era un amărât de preot, care trăia în umbra tatălui său, fost primar al localității. În anul 2012 s-a hotărât să intre în politică și a candidat la funcția de primar, în orașul Balș, pe listele UNPR. Rezultatul alegerilor a fost un dezastru pentru popă, Robert Rotea nereușind să obțină decât un scor ce nu depășea genunchiul unei broaște. Cum a fost posibil așa ceva, când el deja se vedea mare primar? Simplu, chiar dacă avea o parohie cu câteva mii de enoriași, popa Robert avea cu totul alte preocupări decât cele sfinte, printre ele numărându-se cazinourile și vacanțele scumpe. La câteva luni după ce popa Robert a obținut vreo 300 de voturi în Balș, tatăl acestuia- Constantin Rotea – primar în funcție în comuna Vitomirești, a decedat pe fondul unei boli mai vechi. Din respect pentru tatăl său și pentru locuitorii comunei, Organizația PSD Olt hotărăște să îl susțină la candidatura pentru funcția de primar pe fiul acestuia, Robert Rotea. Alegerile le câștigă cu un scor foarte mare, pentru faptul că în acele momente politice chiar și o găină pusă să candideze pe listele USL avea șanse reale. Visul lui Rotea se îndeplinise, chiar dacă nu a ajuns primar în Balș, era bine și în comuna natală. Dintr-un popă lepădat demult de cele sfinte, băiatul se văzu cu bugetul comunei pe mână! Și așa cum știm, că popa are numai mână de luat, primarele a intrat în afaceri până în gât. Comisioanele au început să îi umple buzunarele și huzurul s-a instaurat în casa lui. Vacanțe în locuri exotice, mașini de lux și relații cât cuprinde. În regim de urgență a luat în stăpânire întreaga comună, a deschis două magazine alimentare, un bar peste drum de primărie și un restaurant în care organizează diferite evenimente, denumit ,,Casa Rotea„. Clădirea în care funcționează restaurantul este un fost grajd aflat în posesia primăriei și cumpărat de tatăl său, chiar în timpul mandatului de primar. Cum pentru Rotea nu există lege, are deschis un magazin chiar în curtea Liceului Vitomirești, loc unde vinde țigări elevilor, chiar dacă printre ei sunt și minori. Afacerile îi înfloresc pe zi ce trece și mormane de bani de la APIA (prin intermediul soției care lucrează în această instituție) au luat calea buzunarului primarului.

În ultimul timp o prietenie ciudată s-a cimentat între directorul APDRP Craiova, Doru Stăicuț, administratorul SC ROXANA MIRANLIV, Mircea Ungureanu și Robert Rotea, marele primar din Vitomirești.

Cu toate că în declarația sa de avere nu are niciun autoturism, familia Rotea deține nu mai puțin decât patru autoturisme de lux. La capitolul terenuri stă foarte bine, având un teren de 734 mp cumpărat în localitatea Malu-Mare din județul Dolj, un teren de 2141 mp cumpărat în Balș și un alt teren de 292 mp dobândit printr-un ,,contract de întreținere” în orașul Craiova. Familia boierului de Vitomirești Robert Rotea mai deține două apartamente în Craiova – unul de 52 mp și unul de 77 mp, o casă în Vitomirești cu o suprafață de 447 mp și un apartament în Slatina, cu o suprafață de 90 mp, cumpărat în anul 2013. Adăugați pe lângă toate astea cheltuielile exorbitante de mii de euro pe vacanțe de lux și haine de firmă și vedeți cu adevărat că în zilele noastre se merită să fii primar într-o amărâtă de comună.

Prin intermediul relațiilor din PSD, soția sa, Cristina, este angajată șef de serviciu la AFIR – Olt și primește anual un salariu de aproximativ un miliard de lei vechi!!! La veniturile soției, mai adăugați cam 400 de milioane de lei vechi din vânzări de produse agricole, salariul de primar de aproximativ 400 de milioane de lei vechi și…alocația copilului!

Astea sunt venituri declarate, pentru că alte miliarde intră în buzunarul primarului, din șpăgile pe care le percepe de la cei care efectuează lucrări în comuna Vitomirești.

Sesizările cu privire la aspectele financiare și mai ales cele privind calitatea lucrărilor executate în comună de către firmele de casă se află deja pe masa DNA și vor face baza unui ditamai dosar de corupție.