La alegerile trecute, peste noapte, în Olt a apărut un nou partid, pe nume PPUSL, prin care fostul senator Ion Toma încerca o revenire spectaculoasă în politică. Din fericire pentru locuitorii județului Olt, această încercare a fost un fiasco și rezultatul în alegeri nu a ajuns nici până la piciorul unei broaște. Deja Ion Toma pierduse pulsul politicii și încercarea de a face un partid construit pe scheletul angajaților de la SC SCADT SA s-a dovedit o construcție ce nu a rezistat nici până la prima ploaie. Despre acest partid ce este creația lui Dan Voiculescu, după alegeri, nu s-a mai auzit nimic în județul Olt și unul după altul, cei care se băteau cu pumnii în piept că sunt ,,generația schimbării”, au dat bir cu fugiții.

Săptămâna trecută, ceea ce s-a dorit a fi o mare bombă în politica județului Olt, nu a fost decât un pârț tras în ismene de câțiva indivizi care deja probabil că suferă de sindromul maniaco-politic. Pe firul scurt, am aflat că noul președinte al PPUSL, redenumit PUSL, este nimeni altul decât fostul senator Mihai Niță, care a strâns în jurul lui o echipă de ,,tineri entuziasmați”, de talia miliardarului hârciog al cerealelor – Teiu Păunescu și fostului milițian Nuță.

În momentul când am dat publicității această știre, fostul senator Mihai Niță s-a arătat a fi foarte enervat și nu a recunoscut că este noul președinte, aducându-ne, totodată, o serie de acuzații. Bineînțeles că nu am înghițit pe nemestecate aburelile fostului senator și i-am trimis o parte din convorbirea cu secretarul general al partidului, Liviu Neagu, care confirma numirea acestuia în funcția de președinte.

Mihai Niță a obținut numirea în această funcție pentru că între el și Dan Voiculescu există o relație de amiciție încă de când Mihai Niță era președintele PC. Cariera politică a acestuia din urmă a început în forță în PDL, apoi în PC, urmat de ALDE și ultimul înmormântat – ProRomânia. În anul 2008 a intrat în Parlamentul României ca senator din partea PDL, în 2012 a trecut la PC și a primit un nou mandat de senator, iar în 2016, din partea ALDE, a reușit să intre în Camera Deputaților. Rateul cu ProRomânia din 2020 credeam că l-a făcut să își vadă liniștit de afacerile personale, de pensia de la stat și de pensia nesimțită de peste 6000 de Ron care i se cuvine ca parlamentar.

După alegeri, o perioadă de câteva luni de zile a stat pe tușă în politică, apoi a încercat să obțină președinția PMP în Olt, sperând ca în cazul vehiculatei alianțe între PMP și PNL să reintre în politică pe cai mari. Această alianță a picat și din visul lui Mihai Niță de a călări un cal hrănit cu jăratic, a ajuns în grajd doar cu o amărâtă de mârțoagă. Nu a renunțat și prin intervențiile mai multor prieteni a încercat să preia președinția AUR Olt, dar aici s-a lovit de un adevăratr zid și nimeni nu a dorit să discute cu el.

Astrele i s-au aliniat și prin prisma prieteniei cu Varanul a reușit să își atribuie din nou funcția pe care și-a dorit-o ani de zile în politică, cea de președinte. Zestrea cu care pleacă la noul partid este una ce seamănă mai mult cu filmele Zombie, pentru că toți cei care îl urmează sunt scoși din gropile politice în care au intrat și resuscitați doar pentru a încerca să facă impresie. Reintrarea în politică a lui Mihai Niță și a celorlalți zombie se bazează pe speranța că la viitoarele alegeri, pentru faptul că Dan Voiculescu controlează televiziunea latrinelor, este posibilă o alianță cu PSD și în mod implicit în urma negocierilor la nivel central, un loc eligibil pe lista de deputați.

Dacă Ion Toma, când a încercat marea politicii cu degetul a folosit sloganul ,,Tinerii – o generație a schimbării în politică”, Mihai Niță se bazează pe sloganul… ,,Morții vii reintră în politică!”

Când spunem acest lucru, nu o spunem cu răutate, pentru că aceasta este cruda realitate a politicii și politicienilor din Olt. Cei mai mulți refuză să înțeleagă că timpul lor a trecut și mult mai bine pentru ei ar fi să nu mai facă politică, ci să stea liniștiți pe o bancă în parc, unde să comenteze cu alții de vârsta lor ultimele meciuri de fotbal. Fără să fim pesimiști, credem că ar trebui deja rezervat un loc în Cimitirul Strehareț, pentru PUSL.