Gata și cu mult trâmbițatul Congres al PNL, care a dovedit mai mult decât oricând că într-o ,,Românie a mea” cei aflați la putere sunt asemenea unor dictatori din lumea a treia. Nu vom face o analiză a ceea ce s-a întâmplat la această mascaradă, ci vom vorbi strict despre două personaje din județul Olt aflate la momentul potrivit în locul potrivit, exact când bucătarul neamț a împărțit… ciolanul.

Primul este fostul popă de țară, deputatul Gigel Știrbu, aflat la al patrulea mandat și cu realizări zero pe plan local. Ca de obicei, pentru a ajunge să lingă smântâna, Știrbu a așteptat ca alții să spargă borcanul și să se taie în cioburi. Așa cum hienele atacă în haită o pradă slăbită și bolnavă, așa a așteptat și el să vadă cum bate vântul schimbării la conducerea PNL. Abia pe ultima sută de metri a măcăit ca o rață amețită susținerea pentru Florin Cîțu la președinția partidului și a reușit să își păstreze funcția de vicepreședinte Sud-Vest.

Nu același lucru îl putem spune despre președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, care pentru prima dată de când se află în politică și-a jucat cartea de unul singur. Cu toate că se cunoaște bine prietenia sa de ani de zile cu fostul președinte Ludovic Orban, Voiculescu a înțeles că indifirent câtă bere ai băut, nu poți să dai forță jetului, să pompezi împotriva vântului, fără să te uzi pe pantaloni.

Liviu Voiculescu a avut curajul să spună clar și răspicat că schimbă tabăra și împreună cu organizația susține pe Cîțu la funcția de președinte. Nu a mai jucat la cacealma și a arătat cărțile înainte de încheierea dealerului. Și a câștigat!

A câștigat să fie în fruntea partidului încă o perioadă grea din punct de vedere politic pentru el. Nu cei din alte partide îi vor fi dușmani, nu cei din jurul său îi vor dori funcția! Pericolul vine chiar de la deputatul Gigel Știrbu, cel care a jurat că… ,,o să îi iau capul!”.

Știrbu nu uită și nu iartă niciodată! Setea lui de răzbunare nu are limite și este în stare să îi sacrifice chiar și pe cei apropiați, pentru a ajunge la țelul său. Din umbră, pentru că nu are curajul unei confruntări directe, va încerca compromiterea lui Liviu Voiculescu și va uza de tot felul de tertipuri pentru a-l pune în situații jenante.

Pentru Voiculescu lupta s-a terminat, dar abia acum a început războiul, și numai de el depinde dacă va fi învingător sau va fi doar istorie în PNL Olt.

Acum trebuie să dovedească meritul votului dat de olteni pentru a ajunge în Senat.

Acum trebuie să fie mai aproape de membrii de partid și să își țină promisiunile.

Acum trebuie să dovedească importanța funcției deținute pentru a face lucruri utile în județ și să obțină respectul primarilor, fie ei din PNL sau PSD.

Liviu Voiculescu trebuie să înceteze a mai fi un senator PNL și să devină un senator al județului Olt!