De-acum celebrul Marian Viorel Tudorică, cel care a obținut funcția de primar în orașul Drăgănești-Olt printr-o conjunctură politică favorabilă, a ajuns în topul celor care încalcă legea. Zilnic propovăduiește prin primărie noua Constituție în care la punctul unu se arată că primarul este mai presus decât toți și mai ales față de lege.

De când am început anchetele jurnalistice în acest oraș, au fost scoase la suprafață o serie de nereguli, începând cu mici găinării și ajungându-se la sume de ordinul miliardelor de lei.

Azi dorim să aducem în atenția locuitorilor orașului una dintre multele afaceri dubioase făcute de primarul liberal.

Teren public luat cu japca în folosul propriu

Înainte de a fi primar, nea Tudorică se consider ca fiind om de afaceri, iar acest lucru continuă să îl facă și a început să confunde orașul cu viile localnicilor în care a băgat buldozerul. Am pornit pe urma unor documente pe care le-am obținut de la Inspectoratul de Stat în Construcții și am aflat că hala metalică amplasată la fostul IJTL Drăgănești-Olt, proprietate a primarului, a fost executată cu încălcarea prevederilor locale, respectiv în lipsa autorizației de construcție. Pentru acest fapt, nea Tudorică a primit o amendă a cărei valoare este aproximativ la jumătate din sticla de whisky preferat. Deoarece corb la corb nu-și scoate ochii, amenda a fost de numai 500 lei și a venit pe linia protecției peneliste ce controlează Inspectoratul de Stat în Construcții. Nu este cazul acum să vă încărcăm memoria cu numele celor care au intervenit și vor interveni mereu pentru a-i acoperi ilegalitățile. Pornind de la acest aspect, am extins cercetările și am descoperit că terenul pe care se afla o sală de evenimente ce a avut în trecut proprietar pe Ene Ștefan, a fost cumpărată și demolată tot de către primar, care a dorit ca astfel să își extindă proprietatea, tot ilegal. De ce? Pentru că terenul pe care se afla construcția era concesionat doar pe durata existenței construcției și aparținea domeniului public. Deci în mod logic și legal, după demolare terenul redevenea proprietate publică și pentru înstrăinare trebuiau parcurse anumite etape. Nea Tudorică a ras construcția și a împrejmuit terenul public cu un gard din beton, asemănător celor ce împrejmuiesc penitenciarele. L-a trecut pe numele lui și și-a extins terenul pe care este amplasată construcția.

O altă ilegalitate

Construcția amplasată pe Strada Stadionului (Strada Nicolae Titulescu, nr. 7A) aparține SC MAGNUM MIRALEX SRL, după cum știu cei din Drăgănești este o construcție existentă la care au observat că au fost executate lucrări de extindere și modernizare. Până aici toate bune și la locul lor, numai că nu au existat autorizații de construire, fapt pentru care a fost dată o sancțiune tot la nivelul unei jumătăți de sticlă de whisky și s-au dispus măsuri de intrare în legalitate în termenele stabilite de lege. Primarul, care deja asemenea unui motan își linge mustățile, chiar dacă nu le-a băgat în borcanul cu smântână, a făcut rapid câteva falsuri în actele din cadrul Serviciului Urbanism al Primăriei Drăgănești – Olt, și a reușit să își facă rost de un certificat de urbanism antedatat cu doar două zile înainte de control. Deoarece nu putea să dețină funcția și de popă și de hoț, pardon, de primar și de om de afaceri, societatea MAGNUM MIRALEX SRL a fost trecută pe numele fiului său.

Acestea sunt două dintre multele șmecherii pe care le-a făcut primarul orașului Drăgănești – Olt, cel în care locuitorii au avut încredere și au crezut că pot spera la o schimbare în bine. Probabil că la următoarele alegeri îi vor da cu ștampila direct în cap. Asta dacă până atunci nu o fi ascuns în spatele unor garduri înalte! PS: Observați că într-un document oficial, emis de Primărie și semnat de primar, se recunoaște că nu a existat autorizație! De tot hazul! Primarul confirmă că primarul a încălcat legea!