Primaria orasului Bals a primit o solicitare din partea ONG-ului CEPIR, a carui sefa este doamna Mirela Sandu pentru un implementarea unui program european privind imbunatatirea serviciilor educationale ale romilor. Acest program trebuie sa aiba partener si o institutie de invatamant de pe raza orasului, drept pentru care a fost solicitata Scoala Gimnaziala Nr 1 Bals. Din pacate, intalnirea din cadrul primariei, la care a participat si primarul liberal Madalin Teodosescu a ridicat mari suspiciuni privind transparenta si buna gestionare a banilor europeni. In urma discutiilor  purtate cu usile inchise o parte dintre cei prezenti au refuzat sa participe pana cand primarul orasului, Madalin Teodosescu nu o sa raspunda la serie de intrebari. Graba cu care se doreste accesarea acestor fonduri este cel putin suspecta, mai ales ca am aflat pe surse ca este vorba de aproape 5 milioane de euro. In cursul zilei de ieri, partenerul Scoala Gimnaziala Nr 1 a depus la Promaria Orasului Bals o solicitare prin care cere lamuririle necesare.

Catre : Primaria Orasului Bals

Ca urmare a adresei dumneavoastra nr.18756/05.09.2016, prin care ne supuneti analizei posibilitatea de a deveni partener activ in derularea unui proiect in vederea imbunatatirii serviciilor educationale pentru categoria vulnerabila de romi, va comunicam ca Scoala Gimnaziala nr.1 Bals isi doreste sa fie implicata in accesarea de fonduri europene care sa contribuie la dezvoltarea populatiei orasului Bals, in conditiile in care derularea proiectelor se face intr-un mod transparent si competent, precum si cu respectarea tuturor prevederilor legale.

Avand in vedere celeritatea cu care ne solicitati implicarea in acest proiect pe fonduri europene, in data de 05.09.2016, in conditiile in care apelul de proiecte a fost deschis in data de 16.05.2016, precum si opiniile exprimate de reprezentantii potentialilor parteneri in acest proiect, la sedinta informala din data de 01.09.2016, sala Europa a Primariei Bals din care au rezultat oportunitati de deturnare a fondurilor europene de la destinatia lor initiala, va rugam respectuos sa ne oferiti mai multe detalii cu privire la implementarea acestui proiect:

 • Care sunt partenerii implicati in acest proiect si cine este liderul acestei asocieri?

 • Din cine va fi compusa echipa de management al proiectului?

 • Care sunt obiectivele proiectului?

 • Care sunt rezultatele asteptate ale proiectului?

 • Din cine este compus grupul tinta? (va rugam sa ne comunicati datele de identificare ale membrilor grupului tinta , in vederea analizei realitatii de pe teren)

 • Care sunt indicatorii prestabiliti ai proiectului?

 • Care este planul de achizitii al proiectului?

 • Care sunt resursele umane implicate in proiect?

 • Care sunt resursele materiale implicate in proiect?

 • Care sunt activitatile previzionate si cine va asigura implementarea lor?

 • Care este bugetul proiectului si cine va asigura executia, precum si monitorizarea executiei bugetare?

 • Va rugam sa ne prezentati modelul orientativ de chestionar de cercetare pe teren pentru studiul de validare al comunitatilor marginalizate, astfel incat sa putem identifica principalii factori avuti in vedere la scrierea proiectului?

Ne exprimam indoiala cu privire la calitatea unui proiect intocmit intr-o perioada de maxim o saptamana (data limita de depunere a proiectului este 15.09.2016) si va comunicam ca un certificat digital de semnatura electronica pentru directorul unitatii noastre scolare va fi eliberat in termen de circa o saptamana, deci va conduce la intarzierea depunerii proiectului in forma pe care o doriti.

Scoala Gimnaziala nr.1 Bals va sustine orice proiect care conduce la cresterea calitatii vietii cetatenilor de etnie roma, dar numai in urma unei analize temeinice si aprofundate cu privire la respectivul proiect. Prin urmare, asteptam cu deosebit interes raspunsul la solicitarile noastre, urmand sa revenim cu eventuale completari sau intrebari suplimentare.                                                                            Vom reveni asupra acestui subiect incendiar!919453_103815449826840_872214193_o-1