A fost greu şi e greu în continuare pentru că este foarte mult de muncă. În acest an am reuşit să realizez două lucruri mari: rezilierea contractului cu Rupiah şi înţelegerea cu Salubris, ca să putem funcţiona în continuare, deblocând administraţia. A fost dificil, mai ales în cele patru luni, în care nu am avut contract pentru spaţiile verzi. Abia acum, în luna mai, am reuşit să încheiem contractul cu Dezvoltare Urbană Slatina şi deja se vede”, a declarat Emil Moţ.

Aceasta a fost decalarația primarului municipiului Slatina, Emil Moț, dată azi, în fața jurnialiștilor agreați și plătiți cu bani grași din conturile primăriei. Să vii după un an de zile de mandat și să zici că ai reușit două lucruri ce le putea face orice alt primar este dovadă de dobitocie și de prostie.

Emil Moț nu a făcut nimic bun pentru slătineni într-un an de mandat, iar aceste două realizări au cu totul o altă conotație.

Contractul cu RUPIAH a fost reziliat pe cale amiabilă și la ordinul expres al fostului primar Darius Vâlcov, artizanul unei mașinării de devalizare a banului public. Numai un nebun mai continua acest contract, când deja la DNA erau puse pe tapet toate afacerile firmei RUPIAH,atât în Slatina, cât și în alte localități din județ. Administratorul pus de Darius Vâlcov, Geanina Bobicu, are mari probleme cu justiția și este cercetată în mai multe dosare penale. Atunci pentru a nu se mai dezgropa afacerile făcute în Primăria Slatina, s-a făcut înțelegerea de reziliere a contractului. Ce mare realizare că a fost scos de pe piață un șacal ce se înfrupta din banii contribuabililor? Realizare ar fi fost faptul ca primarul Emil Moț să ia la purecat plățile făcute către RUPIAH de la începutul existenței contractului și să încerce că recupereze milioanele de euro devalizate.

Înțelegerea cu SALUBRIS pe care Emil Moț și-o trece ca realizare este o frecție la picior de lemn. În neștiința lui, Emil Moț uită să spună că și în orașul Balș, între SC SALUBRIS SA și Primărie a avut loc o asemenea înțelegere. Această înțelegere se datorează numai faptului că administratorul SC SALUBRIS SA a înțeles că o acțiune în instanță este de durată și înseamnă blocarea în totalitate a fondurilor europene pentru managementul deșeurilor în județul Olt. Dacă această înțelegere nu se realiza și ajungea în instanță, Primăria Municipiului Slatina plătea daune câteva milioane de euro. Oricum, la viitoarea licitație privind serviciile de salubrizare, atât în Slatina, cât și în județul Olt, va participa și SC SALUBRIS SA și într-o proporție foarte mare va fi desemnat câștigător. Acest lucru ne interesează mai puțin.

Acestea sunt două mari realizări ale primarului Emil Moț, într-un an de mandat.Ceea ce a ascuns și ascunde opiniei publice este faptul că în toate punctele cheie, în funcții bine plătite și-a pus rudele și prietenii. El încearcă să facă într-o formă nouă același sistem tip caracatiță de devalizare a banului public pe care Darius Vâlcov îl pusese la punct. Din păcate, niciodată capacitatea intelectuală a lui Emil Moț nu va ajunge să rivalizeze cu cea a lui Darius Vâlcov. Putem spune că Emil Moț încă mai are multe de învățat și îi facem aceeași recomandare pe care o făcea el copiilor, la deschiderea anului școlar… ,, Puneți mâna pe carte și învățați!12068940_1636604656611357_1212578987424532309_o (2)… Pune mâna pe Codul Penal și vezi ce pușcărie te așteaptă când o să o dai în bară!