• interviu cu președintele Pro România, filiala Olt, deputat Mihai Niță –
 • Domnule președinte, în ultimul timp liderii PSD Pro România și ALDE discută despre o alianță electorală. Cum vedeți acest lucru la nivelul județului Olt?
 • Am văzut că liderii celor trei partide au discutat de principiu ca la alegerile următoare, locale și parlamentare, să se candideze într-o alianță. Ideea a plecat de la faptul că PNL , USR și PMP se vor uni, așa cum zic ei, pe partea dreaptă și este clar că avem nevoie de o alianță de stânga. În ceea ce privește județul Olt, eu nu văd că o alianță pe liste comune la alegerile locale ar avantaja Partidul Pro România. Acesta este un partid de perspectivă și în acest moment avem foarte multe organizații și candidați anunțați, cu șanse mari de a obține rezultate bune și foarte bune. Dacă am candida pe liste comune sau am susține candidații cel mai bine plasați în sondaje, care trebuie să recunoaștem, în majoritatea localităților sunt cei de la PSD, munca din ultimii doi ani a membrilor Pro România ar fi fost în zadar.
 • Ce se va întâmpla după alegerile locale? Veți negocia cu PSD pentru funcții?
 • Eu consider că este foarte bine pentru ca partidele care doresc să facă parte din această alianță să candideze la locale pe liste separate. În funcție de rezultate, atunci, se poate discuta problema alianței. Dacă am pune acum problema de alianță, înainte de alegerile locale, nu cred că putem lua o decizie corectă în vederea alegerii celui mai bun candidat. La alegerile parlamentare este cu totul altceva și în funcție de rezultatul obținut la alegerile locale și negocierile cu PSD putem merge pe liste comune.
 • Practic, după alegerile locale veți începe negocieri atât pentru funcția de vicepreședinte la Consiliul Județean, cât și viceprimari în orașe și comune?
 • Da, atunci putem începe negocieri pentru a constitui majorități în Consiliul Județean, cât și consiliile municipale și locale. Precizez că numai atunci poți face o alianță corectă, în funcție de rezultatul obținut în urma votului.
 • În acest moment există conflicte deschise între anumiți candidați anunțați la funcția de primari ai Pro România și candidații PSD. Își vor da mâna după alegerile locale?
 • Ne aflăm într-o continuă campanie electorală și este normal ca relațiile să nu fie cele mai bune, pentru că fiecare are un drum, fiecare are un interes politic. După ce se termină alegerile locale și vedem rezultatul, sunt convins că împreună cu mine, împreună cu toată echipa Pro România Olt găsim soluțiile cele mai bune, care îi avantajează pe cei care acum sunt, așa cum se folosește limbajul, ,,la cuțite ” cu PSD și chiar cu celelalte partide. Este foarte bine să fie ,,la cuțite” cu celelalte partide, pentru că își deschid un drum către un rezultat bun în consiliile locale.
 • În ce orașe sperați să obțineți un rezultat destul de bun în perspectiva viitoarei alianțe?
 • Rezultate bune vom obține în municipiul Slatina, în Caracal, Drăgănești și Scornicești. În aceste orașe suntem siguri că vom avea consilieri locali și funcția de viceprimar.
 • Aveți localități unde intrați cu șanse să câștigați primăria?
 • Avem câteva localități unde candidații noștri sunt plasați foarte bine și există o mare posibilitate să ajungă primari. Pot să enumăr Tătulești, Schitu, Leleasca, Izbiceni, Dobrosloveni și alte trei, patru localități pe care, deocamdată, aș vrea să le țin puțin la secret.
 • Ce rezultat sperați să obțineți la alegerile locale, care, probabil vor avea loc la sfârșitul lunii septembrie?
 • Eu și întreaga organizație vom fi mulțumiți dacă vom avea un rezultat general cu două cifre, dar sper să obținem în jur de 12 -14%. Vreau să le mulțumesc încă o dată atât membrilor de partid pentru munca depusă, cât și locuitorilor județului Olt, care au încredere în noi. Alianța pe care o vom face după alegeri cu PSD și cu ALDE, dacă depășește pragul electoral va fi o alință ce reprezintă doar interesele locuitorilor județului Olt.