Cu puțin noroc și foarte mulți bani cheltuiți pe voturi cumpărate, Marian – Viorel Tudorică a reușit să ajungă primar și să creadă că orașul a devenit un lot agricol luat în arendă.

Dezastrul și mizeria în care se zbate orașul este de neconceput în vremurile noastre, când ne bătem cu pumnul în piept că suntem europeni. În afară de modul în care își poate umple buzunarele, pe primar nu îl interesează nimic altceva și face tot posibilul ca slugile credincioase atât din primărie, cât și din afară, să îi facă jocul.

Un apropiat al acestuia este Ștefan Panciu, administrator al SC PAN CONSTRUCT 2008 SRL, societate ce face tot ce se poate în oraș. De la reparații licee, ghirlande luminoase, lămpi stradale, locuri de joacă și pavele, până la aprovizionări directe, fără licitație, către primărie. Valorea sumelor încasate de la primărie este de ordinul miliardelor și toate contractele s-au desfășurat după ce actualul primar PNL a ajuns să conducă orașul. Un fapt ciudat este că această societate, până la schimbarea conducerii administrative în Drăgănești, peste 80% din contractele de miliarde le avea doar cu patru primării – Vădăstrița, Giuvărăști, Grădinile și Brastavățu, și aici fiind ridicate multe semne de întrebare pe care vom încerca să le elucidăm.

Ștetan Panciu în campania electorală a fost unul dintre apropiații primarului și un cotizant la negru pe măsură, iar acum sumele cheltuite urmează să fie recuperate.

O vizită în oraș îți dă fiori, mai ales când ajungi pe străzile desfundate și în apropierea maldărelor de gunoi neridicate de zile întregi. Orașul este cenușiu, locuitorii au uitat să mai zâmbească și teroarea instaurată de primar se face simțită peste tot. Nimeni nu are curajul să îi reproșeze ceva sau să facă vreo reclamație, pentru că lacheii raportează imediat la stăpânire și răzbunarea este foarte cruntă.

Am reușit totuși să discutăm cu câteva persoane din oraș care ne-au furnizat câteva informații și practic ne-au dat capătul firului dintr-un ghem al ilegalităților pe care le vom investiga.

Una dintre marile probleme ale primarului care se crede intangibil sub protecția PNL Olt, în speță a președintelui Liviu Voiculescu, este cea cu asociația agricolă pe care o coordonează și care poate deveni un caz penal. Doar din câteva documente pe care am reușit să le obținem, am observat că în acte sunt declarate opt sute de hectare de teren, dar în realitate se lucrează aproximativ o mie trei sute de hectare. În goana nebună după înavuțire, primarul a dat ordin ca până și drumurile agricole dintre tarlale să fie arate, mărindu-și astfel suprafața exploatată cu peste două sute de hectare. Din cele două sute treizeci de hectare de drumuri agricole ce se regăsesc pe hărți și ridicări topo, mai există fizic cel mult treizeci de hectare, în unele tarlale ajungându-se ca proprietarii de terenuri care nu fac parte din asociația agricolă a primarului să nu mai aibă acces.

Toate aceste lucruri și marea majoritate a falsurilor se fac cu ajutorul angajaților din primărie, iar unele dintre contractele de arendă sunt semnate în fals, ajungând ca și cei decedați de câțiva ani de zile să își pună semnătura. Sumele de bani pe care le câștigă primarul din agricultură sunt foarte mari, numai în anul 2021 având un profit de 1.221.831 lei, asta doar din declarația fiscală și actele depuse la Administrația Financiară. Dacă raportăm sumele la negru, atunci profitul poate fi de trei, patru ori mai mare , practic apropiindu-se de suma de un milion de euro.

Am pornit o investigație privind suprafețele de teren exploatate de către primar și așteptăm răspunsuri la solicitările noastre depuse la diferite instituții ale statului.