În ultimii ani, fostul șef al Secției Cardiologie, din cadrul Spitalului de Urgență Slatina, doctorul Mircea Andrițoiu a fost protagonistul unor mari scandaluri. De cele mai multe ori, medicul confunda camera de gardă cu dormitorul de acasă și îmbrăcat în pijama umbla cu … pistolul la vedere. Să nu credeți cumva că este vorba despre acel organ atât de drag bărbaților, dar mai ales femeilor.

Vorbim despre un pistol cu aer comprimat, nou-nouț, pe care cu mândrie îl arăta asistentelor nebunatice. Mai în joacă, mai în serios, câteva asistente au avut de-a face cu pistolul cowboy-ului și au simțit răceala țevii la tâmplă sau între sâni. Unele dintre ele vorbeau pe la colțuri că medicul a prins drag de noua jucărie, cea veche nemaiputând să tragă… gloanțe.

Lăsând gluma la o parte, comportamentul dumnealui a fost în permanență unul abuziv și indecent cu subalternele, acestora ajungând să le fie teamă să mai vină la serviciu.

Prin anul 2012, dintr-o eroare medicală, a tratat timp de câteva zile un pacient de infarct, cu toate că acesta nu suferise o asemenea afecțiune. În urma incidentului, cardiologul Mircea Andrițoiu a fost suspendat pe perioada cercetărilor de către Comitetul Director al Spitalului.

În anul 2011, tot pe fondul unor abuzuri, o serie de medici cardiologi și-au înaintat demisiile, motivul principal fiind amenințările și înjurăturile șefului Mircea Andrițoiu. După ce conflictul a escaladat și a ajuns în atenția mass media, managerul din acea vreme, Nicu Vladu, a mușamalizat totul.

Rezultatele anchetelor în care a fost implicat fostul șef al Secției Cardiologie nu au fost făcute publice niciodată, acest fapt întărind și mai mult convingerea medicului că Spitalul Slatina este moșia sa personală.

În sfârșit, după ani de groază și calvar, actuala conducere a spitalului, sătulă să tot afle de conflicte, i-a luat șefia medicului și l-a trimis la munca de jos.

Din păcate, cowboy-ul cu pistol la brâu nu s-a liniștit și încearcă prin diferite tertipuri să revină pe post. Împreună cu dumnealui face parte din coaliția ,,pistolarilor cu gloanțe oarbe” încă un medic, șef de secție, care refuză să înțeleagă că până la urmă și regii din Valea Nilului … mor de bătrânețe!