De aproximativ doi ani de zile, am sesizat autoritățile abilitate din județul Olt și municipiul Slatina asupra a ceea ce se întâmplă la granița dintre oraș și Curtișoara. În acest moment, aici este un adevărat dezastru ecologic și degeaba vorbesc toți despre milioane de euro investite în halde ecologice și protecția mediului. Pe o lungime de aproximativ un kilometru, de-a lungul drumului de acces către barajul de pe râul Olt și Stația de pompare ALRO sunt depozitate mii de tone de gunoi menajer și industrial. Peisajul este cu adevărat apocaliptic și te conduce cu gândul că terenul de câteva hectare este ,,țara nimănui,,. Zilnic locuitorii comunei Curtișoara și ai municipiului Slatina vin cu căruțe, cu mașini, cu dube sau pur și simplu cu camioane și descarcă tot felul de reziduri și gunoaie. La o privire mai atentă poți descoperi aruncate seringi de unică folosință, perfuzoare, bandaje, resturi din construcții, resturi de material plastic, animale moarte, resturi menajere și tot felul de alte lucruri ce au devenit inutile. Nepăsarea manifestată de-a lungul anilor de către autorități în mod sigur o să coste acum mulți bani pentru ca terenul să fie readus în starea inițială. Actualul director sau comisar șef sau naiba știe cum s-o mai numi marele mahăr ce conduce Garda de Mediu Olt, Gheorghe Neacșa, om de bază al primarilor de tristă amintire Darius Vâlcov și Minel Prina la defuncta SC IMOBILIARE CONSLOC SA, face orice altceva decât să conducă instituția. Nepăsarea lui o să coste destul de mult pentru că imaginile fotografice și filmul realizat de către redacția ziarului ȚINTA au fost trimise deja către Ministerul Mediului.
Chiar azi, câteva persoane descărcau din două dube și o căruță diferite resturi în acea zonă.
La ora 13.10 am încercat să luăm legătura telefonic cu cineva de la Garda de Mediu care să vină și să constate ceea ce se întâmplă în acea zonă. Persoana care ne-a răspuns la telefon a zis că nu mai există la acea oră nimeni în instituție, toată lumea fiind plecată în teren, la diverse controale, inclusiv directorul Gheorghe Neacșa și purtătorul de cuvânt. Și ne-a mai spus această persoană, care a refuzat să își decline identintatea, că sesizarea noastră nu are niciun fel de valoare, fiind făcută telefonic. Sesizarea trebuie făcută în scris, depusă la registratură și vom primi în termenul legal răspuns.
Acesta este gradul de nesimțire al celor puși să aplice legea și să vegheze la protecția mediului. Sperăm că acest material o să țină loc de sesizare scrisă și așteptăm un răspuns din partea conducerii instituției.
Fotografiile sunt mai mult decât elocvente și alte cuvinte ar fi de prisos.
Niciun Comentariu