În tot amalgamul politicii post – decembriste din județul Olt, deputatul Mihai Niță rămâne de departe politicianul care a avut cea mai bună relație cu jurnaliștii locali. Respectul a fost reciproc, cu toate că uneori aceștia nu l-au înălțat în rândul ,,sfinților” politici și l-au sancționat cu articole acide când au constatat că face unele derapaje politice.

Acest comportament constituie una din laturile bune ale caracterului și educației sale primite încă din sânul familiei și mai târziu din mediul în care a lucrat și în care a fost în permanență alături de subalterni. Mihai Niță nu s-a născut politician, iar ascensiunea sa a fost una în care a muncit mult și a pus în slujba formațiunilor politice în care a activat suflet și dăruire. Ca om, politician și mai ales familist și-a îndeplinit toate promisiunile și a fost mereu un exemplu demn de urmat pentru tinerii lupi ai politicii din Olt.

Mihai Niță a știut să se facă respectat și să se impună în fața prietenilor, cunoștințelor și mai ales a alegătorilor prin modul său de comportare, prin cinste și respect asupra cuvântului dat.

Prin prestanța de care dă dovadă și prin personalitate a știut să se impună în rândul politicienilor și nu de puține ori a fost liantul principal în timpul crizelor politice locale.

Prin prisma meseriei de jurnalist, am străbătut județul de la un capăt la altul și am avut numeroase contacte cu politicieni sau oameni de rând. Niciodată nu am auzit acuze la adresa lui Mihai Niță. Pe unde a mers și s-a făcut cunoscut atât ca politician, cât și ca simplu locuitor al județului, a lăsat, așa cum zice românul, loc de ,,Bună ziua!”

În politică a intrat din dorința de a schimba ceva în bine și așa a rămas până în prezent, indiferent de conjunctura politică sau formațiunea politică în care și-a desfășurat activitatea. Niciodată nu a uitat că ascensiunea sa în ierarhia politică se datorează în primul rând celor care au avut încredere în el și celor care l-au propulsat prin vot.

Mihai Niță a reprezentat și continuă să reprezinte județul Olt cu cinste în Parlamentul României și este unul dintre puținii parlamentari performanți. Dacă ar fi să facem referire la ,,plagiat”, el este un politician pe care ar trebui să îl plagieze și restul celor care habar nu au ce este cu ei prin Parlament.

nitaFuncțiile politice sunt trecătoare și nu puține au fost cazurile de așa ziși politicieni care, după ieșirea de voie sau de nevoie din politică, au fost aruncați direct în lada de gunoi a istoriei politice din Olt. Acest lucru l-a înțeles Mihai Niță și după ce aventura sa politică o să fie încheiată va rămâne același OM, respectat de toți cei care l-au cunoscut sau îl vor cunoaște.