1. Liviu Preduț a ocupat funcția de consilier local în comuna Cungrea, din județul Olt, în timp ce era și angajat la Serviciul de Apă al comunei Cungrea., prin acest lucru fiind și în stare de incompatibilitate.. Trecând peste aspectul că există grave suspiciuni cu privire la activitatea lui în cadrul companiei, prin faptul că la mai multe persoane a inversat sensul de înregistrare a contoarelor de apă, în acest moment Liviu Preduț a primit și o condamnare penală pentru fals material în înscrisuri oficiale. Această condamnare survine pe fondul eliberării unei adeverințe în fals.

În sarcina inculpatului Liviu Preduț, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale se stabilește pedeapsa de opt luni cu închisoare. Această pedeapsă se aplică pe un termen de supraveghere de doi ani și condamnatul, pe lângă faptul că trebuie să îndeplinească toate condițiile cerute de instanță: să se prezinte la Serviciul de Probațiune Olt la datele fixate, să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa, să anunțe orice deplasare care depășește cinci zile și multe altele, trebuie să presteze și o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 45 de zile. Instanța a hotărât ca munca să fie desfășurată în cadrul Primăriei Comunei Vulturești sau la Școala Gimnazială Vulturești. Totodată, instanța a dispus desființarea înscrisului reprezentat de adeverința numărul 3920/01.12.2014, emisă de Primăria Comunei Cungrea lui Marin Florea, act falsificat de Liviu Preduț. Condamnatul mai este obligat și la plata sumei de 650 ron, cu titlu de cheltuieli judiciare.

În ultimul timp, acesta a dovedit o bună prietenie cu nimeni altul decât fostul primar al comunei, Alexe Dorel, cercetat penal în două dosare importante. Primul dosar se referă la ,,Proiectare și execuție teren de sport în comuna Cungrea – ,,Reabilitare termică Primăria Cungrea” și modernizare sală spectacole”. În urma expertizelor judiciare în dosarele fostului primar, s-a constatat un prejudiciu de 85.582,02 lei într-un dosar și 753.194,4 lei în cel de-al doilea dosar. Infracțiunea lui Alexe Dorel este cea de abuz în serviciu, asimilat infracțiunilor de corupție, în formă continuă (șapte acte materiale), la care se mai adaugă fals în înscrisuri oficiale.

Cei doi ,,reprezentanți de seamă” ai localității Cungrea sunt principalii coordonatori ai campaniei electorale ai PSD. Chiar să nu știe reprezentanții PSD care merg prin comună, alături de cei doi, că aceștia sunt doar doi infractori ce le strică imaginea?