🇹🇩 Consiliul Județean Olt: tomograf nou pentru SJU Slatina

🔷️Un nou #computer_tomograf a sosit astăzi la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

🔷️Aparatul medical a fost achiziționat din #fonduri_europene, prin proiectul ”Dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina”, obiectiv accesat de #Consiliul_Județean_Olt în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – ”Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale”.

🔷În cadrul proiectului, în valoare de peste 4,3 milioane lei, au mai fost achiziționate o serie de aparate medicale, printre care: un #aparat_radiologic mobil, un aparat radiologic fix, trei #ecografe cu trei sonde și Doppler, zece monitoare funcții vitale (EKG, SO2. TA) și un monitor monitor (EKG, SO2, ETCO2, temperatură centrală), un aparat de hematologie, patru aparate de triaj, trei defibrilatoare cu monitor și cardiostimulare transtoracică, un videolaringoscop, două electrocardiografe, tărgi radiotransparente pentru transport și examinare, cărucioare transport pacienți, un negatoscop.

🔷️De asemenea, urmează a fi achiziționate, până la sfârșitul anului, patru #ventilatoare de cameră, trei ventilatoare portabile și un nebulizator a căror valoare depășește suma de 300 mii lei.

🔷️”Obiectivul de investiții își propune îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina și se alătură demersului permanent al Consiliului Județean de a investi în Sănătate și în modernizarea celei mai importante unități medicale din județul nostru” – a declarat Președintele Consiliului Județean Olt, #Marius_Oprescu.